FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP 2023: Seçimlerde ilk turu hangi parti önde? Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili sonuçları canlı takip sayfası

14 Mayıs seçim sonuçları ve oy oranları ile ilgili son durum yakından takip ediliyor. Türkiye 14 Mayıs seçimleri için sandık başına gitti ve 64 milyondan fazla vatandaş Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi için oy kullandı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Memleket Partisi, HÜDAPAR ve Yeşil Sol Parti ve seçime katılan diğer partilerin oy oranları da merak konusu oldu. İşte 2023 seçim sonuçları ile ilgili ayrıntılar...

  SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP 2023: Seçimlerde ilk turu hangi parti önde? Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili sonuçları canlı takip sayfası

Seçim sonuçları oy oranları canlı izleme ekranı anbean takip ediliyor. Tüm Türkiye'de seçmenler geçtiğimiz gün, 08:00 ve 17:00 saatleri aralığında sandık başına giderek oy kullandılar. YSK Başkanı Yener'den son dakika seçim sonuçları açıklaması geldi. Mynet seçim sayfası üzerinden; Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonucu oy oranını canlı olarak anbean takip edebilirsiniz.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE SON DURUM NE?

YSK Başkanı Yener'den seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama geldi. Seçimlerin huzur içinde yapıldığını dile getiren Yener, yaptığı açıklamada "Kalan oyların sonucu etkilemeyeceği öngörülerek seçim takvimine göre 28 Mayıs'ta ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

YSK, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ikinci tura kaldığını açıkladı. YSK Başkanı Yener, yaptığı açıklamada saat 15.15 itibariyle; cumhurbaşkanı adayları Erdoğan'ın 49,51; Kılıçdaroğlu'nun 44.88; Oğan'ın yüzde 5.17 oy aldığını ifade etti.

SEÇİM SONUÇLARI NEREDEN TAKİP EDİLİR?

Seçim sonuçlarını Mynet üzerinden canlı takip edebilirsiniz.

Mynet seçim sayfası üzerinden; İstanbul, Ankara, İzmir seçim sonuçlarına ve Cumhurbaşkanı seçim sonucu oy oranına ulaşabileceksiniz.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulandı. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verildi. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamadı.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YSK Başkanı Ahmet Yener sandıkların kapanmasının ardından süreçle ilgili açıklama yaptı. Saat 21'de bitmesi öngörülen yayın yasağı daha erkene çekilerek 18.30'a alındı.
Kameralar karşısına geçerek basın açıklaması yapan Ahmet Yener 14 Mayıs seçimlerinin sakin şekilde sonuçlandığını belirtirken "17.33 itibarıyla tüm Türkiye'de oy verme işlemleri sonuçlandı" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler