FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK- Bağ-Kur, memur emeklisi… 17 milyondan fazla kişi bu haberi bekliyordu! Emekli bayram ikramiyesi ve maaşlar erken ödenecek

Emekli zammı bekleyen EYT’liler dahil milyonlarca kişinin gündeminde emekli bayram ikramiyesi bulunuyor. Kurban Bayramı öncesinde 17 milyondan fazla kişi için emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri erkene çekildi. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıkladı. İşte haberin detayları...

SGK- Bağ-Kur, memur emeklisi… 17 milyondan fazla kişi bu haberi bekliyordu! Emekli bayram ikramiyesi ve maaşlar erken ödenecek

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere maaşlarının ve ikramiyelerinin erken ödeneceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, "Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor. Kurban Bayramı ile ilgili turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımız hafta sonu ile birlikte 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır" dedi.

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

SGK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylığını alıyor. Bağ-Kur'lular her ayın 25'i ile 28'i arasında emekli aylığını hesabında görürken, memur emeklilerinin maaş günü ayın 1'i ile 5'i arasında bulunuyor. Bayram nedeniyle SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran aylıkları, memur emeklilerinin de Temmuz aylıkları erken veriliyor. Maaşlarla birlikte ikramiyeler de yatırılacak.

iStock-1470890213

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sabah'ın aktardığı bilgiye göre, SGK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor. Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların da Haziran dönemi gelir/aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte 22 Haziran tarihinde yatırılması gündemde. Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Temmuz ayı aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 23 Haziran tarihinde yatırılması söz konusu olabilecek.

iStock-1478552111

EYT'LİLER DE ALACAK

Kurban Bayramı ikramiyesinden emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlar yararlanacak. İkramiye için bu ay itibariyle aylık bağlanmış olması gerekiyor. Bu çerçevede yapılacak ödeme EYT'lileri de kapsıyor. Mayıs sonuna kadar emekli aylığı başvurusu yapanlar ile aylık bağlama işlemi tamamlananlar Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek. Aylık bağlama işlemi ödeme tarihine yetişenler açıklanan tarihte, yetişmeyenler de işlemleri tamamlandıktan sonra bu ödemelerini alabilecek.
Aylık bağlama işlemi tamamlanan EYT'lilere birikmiş tüm maaş ve ikramiyeleri yatırılacak. Bu nedenle gecikme yaşayanların hiçbir kaybı olmayacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler