FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika: AK Parti'den vergi istisnası adımı! 18,5 milyon memur ve işçiyi kapsayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan vergi muafiyetiyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Elitaş, "Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak" dedi. Öte yandan vergi istisnasının 18,5 milyon işçi ve memuru kapsayacağını ve toplam maliyetinin 37 milyar 600 milyon TL olacağını belirtti.

Son Dakika haberine göre: Asgari ücrete vergi muafiyetiyle ilgili AK Parti'den önemli açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, asgari ücrette vergi istisnasına ilişkin olarak, “En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak” dedi.

elitas

VERGİ İSTİSNASI 18.5 İŞÇİ VE MEMURU KAPSAYACAK

Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Elitaş, vergi istisnasının 18,5 milyon işçi ve memuru kapsayacağını açıkladı.

Vergi istisnasının toplam maliyetinin 37 milyar 600 milyon TL olacağı belirtildi.

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ MUAFİYETİ DÜZENLEMESİ

TBMM'ye Cuma günü sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yürütme ve yürürlülük dahil 13 maddeden oluşuyordu ve ilk hali sadece 2022 güncel asgari ücretliler ve geliri vergi dilimi nedeniyle net asgari ücretin altında kalabilecekler için indirim öngörüyordu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler