FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA: AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu, ilk açıklama geldi! Son ana kadar Erdoğan'ın masasında iki isim vardı, Yerlikaya da gündemdeydi (MYNET ÖZEL)

SON DAKİKA: AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu! Cumhur İttifakı ve AK Parti, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum ile çıkacak. Siyasetin bir numaralı gündem maddesi 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler. Seçim maratonunun başlamasıyla özellikle Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da kimi aday göstereceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar iki isim vardı. Öte yandan Kurum'dan ilk açıklama geldi.

SON DAKİKA: AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu, ilk açıklama geldi! Son ana kadar Erdoğan'ın masasında iki isim vardı, Yerlikaya da gündemdeydi (MYNET ÖZEL)

Son dakika seçim haberleri... Uzun süredir beklenen aday dün akşam netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u arayarak adaylığını tebliğ etti. Bugün 14:00'te Haliç'te yapılacak toplantıda Murat Kurum'un adayı kamuoyuna duyurulacak. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum, İstanbul belediye başkanlığı için mücadele edecek.

MYNET ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada İstanbul adayı için yarını, Ankara adayı için ise 15 Ocak'ı işaret etmişti. Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. 31 Mart'a az bir süre kalmasıyla birlikte siyasetin gündemi de hareketlendi. Özellikle parti ve ittifakların çıkaracağı adaylar merak ediliyor. Siyasilerin yaptığı açıklamalar yakından takip edilirken gözler bugüne çevrildi.

aaaaba__l__ks__z-1_sar_____erit

İMAMOĞLU'NUN RAKİBİ MURAT KURUM!

Ekrem İmamoğlu'na karşı 31 Mart'ta İstanbul'u yeniden AK Parti'ye kazandırmak adına yarışacak olan Murat Kurum'a adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebliğ edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar Ergün Turan ve Murat Kurum'un isimleri vardı.

thumbs_b_c_500187ec868797b4d99202413558de32

MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Murat Kurum adaylığının belli olması sonrasında yaptığı ilk açıklamada şunları ifade etti:

"Ekibimizle tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldıracağız."

SON 24 SAATTE NELER OLDU? MURAT KURUM VE ERGÜN TURAN'IN ADI MASADAYDI

Siyaset kulislerinde AK Parti'nin İstanbul adaylığı için birçok isim konuşuldu. Bunlardan bazıları Ali Yerlikaya, Adil Karaismailoğlu, Mehmet Tevfik Göksu ve son olarak Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dı!

765561-1053838492

Ergün Turan'ın ismi son haftaya kadar gündemdeydi. Murat Kurum ve Ergün Turan arasında anketler yapıldı. Ergün Turan'ın Trabzonlu olması, TOKİ tecrübesi olması son iki isimden biri olmasında önemli rol oynadı.

ALİ YERLİKAYA BİR HAFTA KALA GÜNDEME GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adayın açıklanacağı tarih olan 7 Ocak öncesi, bir haftada gündeme geldi. Kamuoyunda Ali Yerlikaya lehine oluşan hava değerlendirildi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Kurum'da karar kıldı.

thumbs_b_c_c55a622e365796096afc935a662cb375

EMLAK KONUT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE YAPTI

Bakanlığı dönemindeki TOKİ hamleleri ve deprem bölgesindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Murat Kurum da İstanbul için çok güçlü bir aday! Çevre ve Şehircilik eski bakanı Murat Kurum, 4 Haziran 2023'te görevi Mehmet Özhaseki'ye devretmişti.

1. BÖLGE 1. SIRA ADAYIYDI

Murat Kurum 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü olarak görev yapmıştı. Murat Kurum ayrıca, 2009'dan 2018'e kadar Emlak Konut Genel Müdürlüğü görevindeydi.

Murat Kurum ayrıca Mayıs'taki genel seçimlerde AK Parti'nin 1. bölge 1. sıra milletvekili adayıydı.

thumbs_b_c_5e7a576cb3735a25d993ffe8b8c16d40

2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım yarışmış ve Ekrem İmamoğlu ipi göğüsleyerek seçimin kazananı olmuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler