FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA: Asgari ücret ne kadar olacak? 'Bunu söylerken masa sallanıyor' dedi 9 bin TL'yi duyurdu

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin siyasi gündeminde seçim, sokağın gündeminde asgari ücrete yapılacak zam var! 2023 asgari ücret tutarının 7.500 TL'ye dayanacağına yönelik iddialar söz konusuydu. Canlı yayında milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret bilgisi paylaşıldı. Buna göre yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: Asgari ücret ne kadar olacak? 'Bunu söylerken masa sallanıyor' dedi 9 bin TL'yi duyurdu

Asgari ücret zam tahminini paylaşırken 'Önümdeki masa sallandı' dedi! Bekarı, evlisi, genci, yaşlısı herkes asgari ücret zammıyla ilgili son dakika gelişmelerini takip ediyor. 2022'de hem Ocak'ta hem de Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmıştı. Enflasyon oranının üstünde bir zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde konuşulan son rakam ise 9 bin TL!

ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI, EYT... GÜNDEMDE EKONOMİ VAR

Sözleşmeli personelin kadroya geçme süreci, memur ve emekli zamlarının hesaplanması, asgari ücret hakkındaki senaryolar, EYT'deki prim günü hesaplamaları... Türkiye gündeminde ekonomi konuları ağırlıkta, bu da vatandaşın bu konular hakkında araştırma yapmasına neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemde asgari ücretle ilgili ara ara mesaj vermiş ve enflasyona karşılık gereğinin yapılacağını duyurmuştu. Aynı şekilde EYT düzenlemesinin de Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

iStock-1304892907 (2)

SON DAKİKA: CANLI YAYINDA DUYURDU! ASGARİ ÜCRET İÇİN 9 BİN TL İDDİASI

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Ankara'daki kulis bilgilerini paylaştı. Asgari ücrete %64 zam beklendiğini ifade eden Deniz Gürel, 'Benim aldığım bilgi asgari ücretin minimum 9 bin TL olacağı. Bu arada 9.500 TL de konuşuluyor ama en az 9 bin TL rakamı telaffuz ediliyor.' dedi.

İŞ DÜNYASINDAN ASGARİ ÜCRET MESAJI

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Asgari ücretin enflasyonun geldiği nokta dikkate alınarak, alım gücünü telafi edecek bir oranda artmasını, hatta birkaç puan da üzerine eklenecek bir refah payını iş dünyası makul karşılar. Kimseyi rahatsız etmez. Bunun altında bir şey beklemek rasyonel de olmaz." dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler