FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Bakan Dönmez'den 'doğal gaz faturası' açıklaması

Son dakika haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, havaların soğumasının ardından depolanan doğal gazın yetip yetmeyeceğine ilişkin olarak ve hanelere gelen doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Bakan Dönmez'den 'doğal gaz faturası' açıklaması

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, havaların soğumasının ardından depolanan doğal gazın yetip yetmeyeceğine ilişkin olarak "Tedarikçiler, sevkiyat planlarına ve kontratlara uyduğunda böyle bir problemimiz olmayacak." dedi.

Bakan Dönmez HaberGlobal canlı yayınında yaptığı açıklamalarda doğal gaz faturalarına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Aylık 500 lira doğal gaz faturası ödüyorsanız aslında 2 bin lira olması gereken bir faturanın bin 500 lirasını devlet kaynağı ile karşılanıyor. Size 500 lirası yansıtılıyor."

1

KARADENİZ GAZI AÇIKLAMASI

Bakan Dönmez Karadeniz gazına ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"İthal ettiğimiz gaz fiyatları ile mukayese ettiğimizde Karadeniz gazının o fiyatlara göre daha ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Hem bizim vatandaşlarımızın aile bütçelerine yansıyacak demektir hem de milli bütçemize yansıyacak. Hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanmış olacak."

ABDÜLHAMİD HAN 9 AĞUSTOS'TA YOLA ÇIKACAK

Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'a da değinen Dönmez, "Bu gemimizi 9 Ağustos'ta Mersin'den ilk görev yerine uğurlayacağız." ifadesini kullandı.

v

İsrail'le ilişkilerin sorulması üzerine ise Bakan Dönmez, "Özellikle İsrail'deki yeni hükümet döneminde başlayan bir diyalog söz konusu. Enerji Bakanlığı ile temaslarımız devam ediyor. Pozitif bir ilişki var. İlk fırsatta ziyaret planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Dönmez, AB ile Azerbaycan arasında Avrupa'ya daha fazla doğal gaz gönderilmesi için imzalanan mutabakat zaptının hatırlatılması üzerine ise, "TANAP'ın kapasitesi iki katına çıkartılabilecek durumda. Yıllık 16 milyar metreküp doğal gaz 31-32 milyar metreküpe kadar çıkacak. Bunun için bazı kapasite artırma yatırımlarına ihtiyaç olacak. Kaynak tarafında kaynağın geliştirilmesi gerekiyor. Bunlar için bir miktar süreye ihtiyaç var. TürkAkım ve TANAP'ta aktif olarak yer aldık. Hem kendi arz güvenliğimiz hem de Avrupalı komşularımızın arz güvenliğine bugüne kadar katkı sağladık. İmkanlar el verirse bu süreçte yine yer alırız." diye konuştu. (İHA-AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler