FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika! Bakan Yanık duyurdu: Afetzedeler için 10 milyon TL daha kaynak aktarıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bölgeden gelen raporlar dikkate alınarak afetzedeler için 10 milyon TL daha kaynak aktarıldığını duyurdu.

Son Dakika! Bakan Yanık duyurdu: Afetzedeler için 10 milyon TL daha kaynak aktarıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada "Selden etkilenen Kastamonu'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgeden gelen raporları dikkate alarak afetzedeler için 10 milyon TL daha kaynak aktarıyoruz. Bugün itibarıyla Kastamonu'ya toplam 35 milyon TL, bölgeye ise toplam 50 milyon TL kaynak aktarmış olduk." ifadelerini kullandı.

82 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 11 Ağustos'ta başlayan aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sellere ilişkin yeni bilgileri açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; yaşanan sel olaylarında Kastamonu'da 71, Sinop'ta 10 ve Bartın'da 1 olmak üzere toplam 82 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

2 BİN 483 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Tahliye çalışmaları kapsamında sel afeti sonrası; Bartın'ın Ulus ilçesinde 359, Kastamonu'da 1480 kişi, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 644 afetzede güvenli bölgelere tahliye edildi. Toplamda 2 bin 483 vatandaş tahliye edildi.

(DHA)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler