FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA: Ekrem İmamoğlu canlı yayında adaylık sorusuna yanıt verdi! İstanbul seçimlerini hatırlattı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öne çıkardı

Tüm gözler bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya çevrildi. Hakkında siyasi yasak kararı çıkması da gündemde olan İmamoğlu, kritik duruşma öncesi açıklamalarda bulundu. Katıldığı canlı yayında çok sert ifadeler kullanan İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili de konuştu. İmamoğlu İstanbul seçimlerini hatırlattı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu öne çıkardı. Mansur Yavaş'la ilgili ifadeleri de dikkat çekti.

 SON DAKİKA: Ekrem İmamoğlu canlı yayında adaylık sorusuna yanıt verdi! İstanbul seçimlerini hatırlattı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öne çıkardı

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun, yerel seçimlerin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu'nun siyasi yasaklı hale gelmesi de gündemde. Kritik duruşmadan saatler önce katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunan İmamoğlu, dava süreci, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı ve gündemdeki ekmek zammı iddialarıyla ilgili konuştu. İstanbul seçimlerini hatırlatan İmamoğlu, adaylık için gönlündeki ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu yinelerken, "İBB adayı olmak istiyorum demek istediğimizi duydunuz mu?" diyerek kafaları karıştırdı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili sözleri de dikkat çeken İmamoğlu, "Ben takım oyuncusuyum." dedi.

"MANSUR BAŞKAN DA SOYER BAŞKAN DA..."

Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz akşam bir televizyon programında söylediği 'Altılı masanın neferiyim' sözlerine de açıklık getirdi. İmamoğlu, 'Nefer demek ne zamandan beri adayım anlamına geliyor? Sadece ben değil, Mansur Başkan da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Bey de masanın neferlerinden' dedi.


İşte İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Bugünün spot başlığı muhtemeldir ki davadır. Ne ile uğraşıyoruz, gösterilmeyen ne... Temel veri bir toplumun mutluluğunu veya mutsuzluğunu oluşturur. İşsizlik, umudu en fazla etkileyen unsurların arasında geliyor.

"NOYAN SERBEST AMA KOLİVAR SÖZLERİ NEDENİYLE TUTUKLU"

Ekmek 7,5 TL olması gerekirken bunu keyfiyetten mi söylüyor, girdiler arttı. Sayın Kolivar'ın o sözüne herkes kızabilir ama bu ülkede fikir özgürlüğü gibi bir şey var. Sevda Noyan sözleri nedeniyle serbest ama Kolivar söyledikleri nedeniyle tutuklu. İstanbul'da insanlar keyiften ekmek kuyruğuna girer mi? Biz bugün 3 TL'den ekmek satıyoruz zararına, vatandaşın zor anında bizim ekmek büfelerimizin koyulmasına 8 ay engel oldular. Siyaseten halkın gerçeklerden uzak olma meselesidir bu.

"SAYI 1 MİLYONA ÇIKTI"

Şu anda insanların cebindeki gelirler düşmüş, maliyetler artmış durumda. Biz yoksulun yanında olmaya devam ediyoruz. Hangi rahatlıktan bahsediyorlar bilmiyorum. Biz gerçeklerden bahsediyoruz. Pandemide dokunduğumuz aile sayısı 1 milyona çıktı. Yoksullukla mücadele planını bir belediye açıklamak ister mi?

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Ekmek meselesi önemli. Bu konuda tedbirli davrandık. Biz memleket sorununa uzaktan bakan insanlar değiliz. Artan maliyetlere karşı ne yapabiliriz diye bir araya geldik. Aralık ayı sonuna kadar vatandaşımıza makul oranda ekmek satma kararı aldık. 1 Ocak'a kadar inşallah vatandaşımız koruyacağız.

"AYAĞINIZI DENK ALIN! ADİL OLUN"

Ayağınızı denk alın! Adil olun, adaleti etkilemeyin. Buna aracı olmayın.Ben Türk yargısına güvenmek istiyorum. Bu dava tamamen siyasi bir davadır. Ben namuslu AK Parti içinde siyaset yapan bir çok arkadaşım dostum var. Benim insanım onlar. Ama elini ovuşturup buraya konsak diyenler de var, ya nereye konuyorsun, kimin malına konuyorsun...

Bir hata yaptınız 800 bin değil mi? Böyle bir hatanın bedeli ise 8 milyondur. Onun için ayağınızı denk alın. Adil olun adaletli oldun.

ADAYLIK KONUSU: BENİM ADAYIM...

İBB adayı olmak istiyorum demek istediğimizi duydunuz mu? Bugün 6'lı masa var. Masanın oluşmasına büyük katkı sağlamış Genel Başkanımız var. Ben o koca ekibin bir parçasıyım. Benim nefer olduğum alan İstanbul'dur. Ben burada Kılıçdaroğlu, Akşener ve Millet İttifakı'nın başını öne eğdirtmem. Ben takım oyuncusuyum. İktidar 'aday kim olacak?' sorusuyla güncel konulardan insanları uzak tutmak istiyor. Millet İttifakı'nın en çalışkanı, en doğrusu ben olmak istiyorum. Bırakın arkadaşlar, orada 6'lı masa var. Kılıçdaroğlu ve Akşener var, diğer 4 lider var. O masanın birliği ve dirliği bu süreçte çok önemli. Benim adayım doğal olarak partimin genel başkanıdır ama süreç 6'lı masanın ortaya koyacağı ortak iradedir."

thumbs_b_c_71a4f015e2b072ed851e769bd3d7fa22

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler