FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Emekli ve memur zammı için net tarih! Asgari ücret sonrası emekli ve memurların gözü Temmuz zammında! Polis, hemşire, öğretmen... En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Asgari ücret zammı sonrası tüm gözler emekli ve memur zammında! Memur ve emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika açıklaması geldi. Hemşire, polis, öğretmen, imam ve birçok devlet memuru Temmuz ayında yapılacak zam miktarını merak ediyordu. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak, kritik tarih de belli oldu.

Son dakika memur zammı haberleri... Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün üçüncü kez toplanmıştı. Toplantı sonucunda asgari ücretin net 11.402 TL olmasına karar verildi. Bu tutarın ardından memur ve emeklinin gözü Temmuz zammına çevrilmişti. Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyururken önümüzdeki ayı işaret etti.

ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi vaatlerine değinerek, "Seçim öncesi memur maaşlarıyla ilgili verdiğimiz sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Ekonomi yönetimimize çok ağır sorumluluklar yükledik. Koordinasyonu tesis ettik, yetkin bir ekip kurduk. Geçen hafta Cevdet beyin riyasetinde Ekonomik Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını yaptı. Türk ekonomisini büyütmekte kararlıyız. Vatandaşımızın aşını, işini, ekmeğini koruması ve büyütmesi bu dönemde de önceliklerimizin başında" açıklamasında bulunud.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMINDA TARİH BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve emekli maaşı zammı için son dakika açıklamasında bulundu. Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi emekliye zam ve en düşük memur maaşı zammı için, “Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

iStock-1063289558 (4)

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 34 ARTTI

Brüt asgari ücret 13 bin 414 lira, net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği ise önümüzdeki aydan itibaren 6 ayda 500 lira olarak uygulanmaya devam edecek.

3

2

1


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler