FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA | EYT düzenlemesinde son düzlük! Prim borç yapılandırması olacak mı? Bakan Bilgin net yanıt verdi

EYT'nin Meclis'e bu hafta gelmesi bekleniyor. Son dakika açıklaması ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin ayrıca dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından detayları duyurulan yapılandırma paketi içerisinde EYT borç yapılandırmasının dahil edilmediğini söyledi. Bilgin, "Onun borçlanması tamamen bizim kanunumuza göre yapılan bir şey" ifadesini kullandı.

EYT SON DAKİKA | EYT düzenlemesinde son düzlük! Prim borç yapılandırması olacak mı? Bakan Bilgin net yanıt verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.
EYT'nin maliyeti ile ilgili Bakan Bilgin, bu konuda bu yıl için 120-150 milyar lira arasında bir tahminin bulunduğunu dile getirdi.

EYT'nin maliyetiyle ilgili konuşulan rakamların doğru olmadığını kaydeden Bilgin, "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz" açıklamasını yaptı.

para (27)

EYT'DE PRİM BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA YOK

Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili konuşan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim kanunumuza göre yapılan bir şey. 5 bin, 9 bin prim gününü dolduramıyorum ya da bin gün eksiğim var yapılandırayım diyemezsin. Mevcut kanunda bin gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok" değerlendirmesinde bulundu.

para (36)

EYT MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Bilgin, EYT'ye ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya, "EYT bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" dedi.

Bilgin, "İçerikte bir şey değişir mi?" sorusuna ise "Değişmez" cevabını verdi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler