FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika | EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? Merakla beklenen tarih belli oldu! AK Parti'den açıklama geldi

Son dakika haberi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ayrıntılarının paylaşılmasının ardından "EYT Meclise ne zaman gelecek", "EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak" gibi sorular gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca EYT'li ilk maaşlarını heyecanla beklerken düzenlemenin Meclise ne zaman geleceği de merak konusu oldu. AK Parti'den hem ilk maaşlar hem de düzenlemenin Meclise geleceği tarihle ilgili açıklama geldi.

Son dakika | EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? Merakla beklenen tarih belli oldu! AK Parti'den açıklama geldi

Son dakika haberi: EYT düzenlemesiyle ilgili AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan önemli açıklamalar geldi. Akbaşoğlu, EYT'lilerin merakla beklediği 2 tarihi açıkladı.

thumbs_b_c_c9a672b0ff5f99807ec5e5adcd8511d5

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN AÇIKLAMASI: HAK KAYBI OLMADAN DOĞRUDAN KADROYA GEÇİRİLMESİ SÖZ KONUSU OLACAK

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kamuda çalışan sözleşmelilere kadro öngören kanun teklifine işaret ederek, "Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili herhangi bir hak kaybı olmaksızın doğrudan kadroya geçirilmesi söz konusu olacak, dün bir önergeyle bu hususu da hüküm altına aldık." diye konuştu.

MAAŞLAR İÇİN MART AYINI İŞARET ETTİ

Akbaşoğlu, EYT düzenlemesine ilişkin, "En kısa sürede bu konuyla ilgili kanun teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunacağız. Şubat ayı içerisinde yasalaştırıp EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emekli maaşlarını almalarına dönük bu takvimi inşallah gerçekleştirmiş olacağız." bilgisini paylaştı.

"BU AY SONUNDA ULAŞIR DİYE TAHMİN EDİYORUZ"

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da EYT ile ilgili açıklamasında düzenlemenin Meclis’te önümüzdeki hafta tamamlanacağı düşüncesini dile getirmişti. Yılmaz, "Uzun bir zamandır Çalışma Bakanlığı’mız çalışıyor. Vedat Bey’in açıklamaları önemli. Bu ay sonunda Meclis’imize talepler ulaşır diye tahmin ediyoruz” dedi.

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler