FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA: Asgari ücret zammı Resmi Gazete'de yayımlandı! Temmuz zammıyla birlikte asgari ücret 5.500 TL oldu

SON DAKİKA: Uzun süredir Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan asgari ücret zammında bütün detaylar netleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücret zammını açıkladı. 2022'nin başında 4.253 TL olan asgari ücrete %30 oranında zam yapıldı. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere net asgari ücret tutarı 5.500 TL oldu! İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA:  Asgari ücret zammı Resmi Gazete'de yayımlandı! Temmuz zammıyla birlikte asgari ücret 5.500 TL oldu

SON DAKİKA! 8 milyon vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammı resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda Cuma gününü işaret etmişti. Madrid dönüşünde kameralar karşısına geçen Erdoğan, asgari ücret zammı hakkındaki detayları anlattı. Buna göre yeni asgari ücret 5.500 TL oldu!

AA-20220701-28307712-28307711-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_CUMA_NAMAZINI_HZ_ALI_CAMISINDE_KILDI

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRETE %30 ORANINDA ZAM YAPILDI! YENİ ASGARİ ÜCRET 5.500 TL OLDU

Asgari ücretteki artış Temmuz ayından itibaren geçerli olacak! Aynı şekilde asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni asgari ücret için de geçerliliğini koruyacak.

iStock-1285258243 (1)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET ZAMMINI AÇIKLADI

Asgari ücret zammını açıklamak için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

3

"Türkiye ekonomik tuzaklara rağmen ekonomik programını başarıyla uygulamaktadır. Küresel ekonomik dengeler nedeniyle yeni bir durumla karşılaştık. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak bu durumu yaşadık. Tüm dünyanın en öncelikli sorunu da budur. Ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklıdır. Ancak ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Yatırım, istihdam ve büyüme esasına dayalı ekonomi programımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Terörle mücadelede çok iyi seviyeye geldik. Ekonomik olarak da ülkemizi küresel fırtınadan en az zararla çıkartma niyetindeyiz. Türkiye, hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de imkanlarını herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların durmasına müsaade etmedik.

Yılbaşında asgari ücret komisyonumuzun çabalarıyla emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi bir tarihi artışı gerçekleştirmiştik. Bu yükü işverenin üzerine de yıkmadık. Tüm maaşların asgari ücret kadar olan bölümünden aldığımız vergileri almaktan da vazgeçtik.

1

SON DAKİKA | YENİ ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 TL OLDU!

Bildiğiniz gibi, kamu çalışanlarına zaten yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı zammı yapılacak.

Bakanlığımız, talimatımızla asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Çalışma sonunda yeni bir asgari ücret belirledik. Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yaparak, yeni asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. İşverenlere de 100 TL olarak destek verilecektir."

ZAM SONRASI YENİ ASGARİ ÜCRET HESABI

FDSFSGF

BAKAN BİLGİN: ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMAYA DEVAM EDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şöyle;

"Çalışanlarımızı koruyacak bir müdahaleye ihtiyaç olduğu dahilinde görüş bildirdiniz. Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Türk devleti çalışanlarını korumaya devam edecektir. İşçilerimizi ve emekçilerimizi koruyacak niteliğe ulaştık ve size sunduk. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecek."

TİSK: RAKAM KONUSUNDA BÜTÜN İMKANLARIMIZI ZORLADIK

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları;

"Bütün imkanlarımız seferber ettik. Rakam konusunda bütün imkanlarımızı zorladığımızın bilinmesini isterim. Bildiğiniz gibi asgari ücret bir başlangıç zammı. Esas hedefimizin ortalama ücretin artması olması gerekiyor. Açıklanan rakam yıl sonunda tekrar değerlendirilecek. Ülkemiz için hep beraber en iyisini nasıl yapabiliriz diye bu konuya bakıyoruz. Bu çok olumlu bir resimdir. 3'lü mutabakat çok kıymetlidir. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecektir. Yeni asgari ücret hayırlı olsun."

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI PAYLAŞIMI

Asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zammın ardından Bakan Bilgin, bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bilgin, "Çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmeme irademizin arkasındayız. Bugün itibariyle ek %30’luk artış yaparak asgari ücreti 5.500 TL’ye çıkardık. Böylelikle 2022 yılında asgari ücretteki kümülatif artış oranı %94.60 oldu. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

gfdgdfg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI RESMİ GAZETE'DE

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU KARARI

22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 39 uncu maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522 nci maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29/06/2022 tarihinde başladığı çalışmalarını 01/07/2022 tarihine kadar sürdürmüş ve yaptığı iki toplantı sonucunda;

1) Milli seviyede tek asgari ücret tespitine, oybirliğiyle,

2) İşçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin; 1/7/2022-31/12/2022 tarihleri arasında (215,70) ikiyüzonbeş lira yetmiş kuruş olarak tespitine, oybirliğiyle,

3) İş bu Kararın, 01/07/2022 tarihinde yürürlüğe girmek üzere Resmî Gazete’de yayımlanmasına, oybirliğiyle, karar verilmiştir.

GEREKÇE

Asgari ücret, bilindiği gibi ödenmesi zorunlu olan en az ücrettir.

Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeliği uyarınca, asgari ücret, pazarlık ücreti değildir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu önceden belirlenmiş bulunan asgari ücreti süresinden önce değiştirmek üzere toplanmış ve önümüzdeki 6 ay için uygulanacak ücrette işçilerimizin gelir kayıplarını telafi etmek üzere iyileştirme kararı almıştır.

Alınan karar uyarınca; işçinin günlük asgari ücreti; 1/7/2022-31/12/2022 tarihleri arasında (215,70) ikiyüzonbeş lira yetmiş kuruş olarak belirlenmiştir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler