FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika | KDV oranı düşürüldü! Deprem bölgesi için yeni kararlar alındı: Prefabrik yapı ve konteynerler...

Son dakika haberi: Deprem bölgesindeki 10 ille ilgili yeni bir karar alındı. 10 ilde prefabrik ve konteynerlerin, afetzedeler ve ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı düşürüldü. Öte yandan konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 3 aylığına yasaklandı.

Son dakika | KDV oranı düşürüldü! Deprem bölgesi için yeni kararlar alındı: Prefabrik yapı ve konteynerler...

Son dakika haberi: Depremin yaralarının sarılması için yapılan tespitler ardından yeni uygulamalar hayata geçirilirken 10 ilde geçerli olacak yeni kararlar alındı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÜZDE 1'E İNDİRİLDİ

Karara eklenen geçici madde ile "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde kurulum ve montaj işlemleri dahil olmak üzere KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e indirildi.

3

3 AYLIĞINA İHRACAT YASAĞI

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatını 3 ay yasakladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş ili olan depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilebilmesine katkı sunmak amacıyla konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren 3 ay süreyle yasaklanmıştır" dendi

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler