FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Milyonlar bekliyordu! Asgari ücrette kritik tarih belli oldu

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret için kritik toplantı tarihi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık'ta toplanacak. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

 Son dakika: Milyonlar bekliyordu! Asgari ücrette kritik tarih belli oldu

Son dakika asgari ücret haberi: Doğrudan 7 milyon vatandaşı dolaylı olarak birçok çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belirleneceği toplantı tarihi belli oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Aralık ayının ilk iki haftasını işaret etmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Habertürk'ün haberine göre, komisyon 7-8-9 Aralık'ta toplanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANACAK

6 Aralık'ta TİSK Genel Kurulu yapılacak. Ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

7 milyondan fazla vatandaşın beklediği rakam için 15 kişilik komisyon toplanacak.

BAKAN BİLGİN DE ARALIK AYININ İLK HAFTASINI İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de tespit komisyonunun aralık ayının ilk haftasında toplanacağını söylemişti.

2022’DE NE KADAR ZAMLANMIŞTI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında 2022 yılı için asgari ücrete görülmemiş bir zam yapılarak maaşlarda yüzde 52 oranında artış sağlanmıştı. Yapılan zam sonrası asgari ücret 2022 yılı için net olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Ancak enflasyon rakamlarının yılın ilk 6 ayında yüzde 70’i aşmasıyla maaşlara ikinci bir zam yapılma ihtiyacı doğmuştu. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ikinci bir zam yapıldığını duyurdu. Böylece asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 liraya yükseldi.

iStock-1221622909 (1)

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Bakanlığın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti her zaman, ister yıllık ister aylık belirleyebilir. Ücret belirlenirken ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, ücretliler geçinme indeksleri, geçim şartlarını da göz önünde bulunduruluyor. Asgari ücretin ödenmesinde işveren tarafından işçiye ödenen ek ücretler ve sosyal yardımlar dikkate alınmıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler