FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Son dakika: Hafize Gaye Erkan'ın görevinden istifa etmesinin ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fatih Karahan, Hafize Gaye Erkan gibi Amerika'dan Türkiye'ye dönerek göreve başlamıştı.

Son dakika: Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekran görüntüsü 2024-02-03 000920

Fatih Karahan, Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

BAKAN ŞİMŞEK O PAYLAŞIMI YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'ndan affını istemesi üzerine yaptığı İngilizce paylaşımında Karahan için, “Olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist olan yeni Başkan, benim tavsiyem doğrultusunda atanacak” ifadelerini kullanmıştı.

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Eskişehir'de 1982 yılında doğan Fatih Karahan, 2006'da Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Karahan, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012'de New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar söz konusu kurumda İş gücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası Danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da başekonomistlik görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023'te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler