FİNANS

Kapat

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatta hedefi Orta Doğu

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatta hedefi Orta Doğu

İZMİR (AA) - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, güçlü oldukları Orta Doğu pazarında konumlarını korumak ve güçlendirmek istediklerini bildirdi.

Girit, yaptığı yazılı açıklamada, Orta Doğu ülkelerine ihracatta kanatlı, yumurta ve süt ürünlerinin ağırlıkta olduğunu belirtti.

Bu doğrultuda Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinde düzenlenen Sial Middle East 2019 Fuarı'na ikinci kez katıldıklarını belirten Girit, şunları kaydetti:

"Birleşik Arap Emirlikleri coğrafya ve nüfusu küçük bir ülke olmakla birlikte kişi başı 48 bin dolara ulaşan milli geliri ile alım gücü yüksek bir nüfus. Kaliteli ürün isteği fazla. Türkiye hem su ürünlerinde, hem kanatlı sektöründe, hem de süt ürünlerinde son derece kaliteli ürünler üretiyor. Bu pazarda büyüme şansımız çok yüksek. Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden üzerinden yeni hedef pazarlara ulaşacağımıza inanıyoruz. Gıda güvenliği bağlamında zorunlu olan sağlık sertifikasının yanı sıra ayrıca tüm sığır ve kümes hayvanları ürünleri ithalatında İslami kurallara göre kesilmiş olduğuna dair menşe ülkede düzenlenmiş 'helal sertifikası' isteyen bir ülke. Bu pazara ihracat yapmak isteyen ihracatçılarımızın helal sertifikası almalarını tavsiye ediyoruz."

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği verilerine göre 2019'un 11 aylık döneminde Türkiye’ye 2 milyar 305 milyon dolarlık döviz kazandıran su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatının 1 milyar 51 milyon dolarlık dilimi Orta Doğu ülkelerine yapıldı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat