FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi İnci Pastanesi kapanıyor

Beyoğlu’nun tarihi yapılarından Cercle d’orient Binası içerisinde yer alan İnci Pastanesi kapanıyor.

Tarihi İnci Pastanesi kapanıyor

Binanın restorasyon projesine takılan İnci Pastanesi'nin tahliyesi Yargıtay tarafından da onaylandı.

Serkildoryan kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.'nin 2010'da açtığı tahliye davasında, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "Tahliye kararının yerinde olduğuna" karar verdi.

Yargıtay'ın gerekçeli kararında konuyla ilgili 27 Nisan 2011'de çıkan üçlü bilirkişi raporunda üçe iki tahliye yönünde karar çıktığı belirtilerek "tahliyeye gerek olmadan da tadilat yapılabileceği" yönündeki "karşı görüş"e "itibar edilmediği", bu nedenle de tahliye talebinin "yerinde olduğu" ifade ediliyor.

YIKIM GERGİNLİĞİ

İstanbul beyoğlu'ndaki 4 katlı tarihi binanın boşaltılması sırasında arbede yaşandı.

Yetkililer, istiklal caddesi'nde bulunan 4 katlı tarihi binadaki tarihi inci pastanesi'nin de aralarında bulunduğu son kiracıları çıkarmak için binaya geldi.

Ancak tebligatın kendilerine ulaşmadığını savunan esnaf ile yetkililer arasında arbede çıktı.

İşletme sahibi Musa Ateş "Bize öncesinde bir tebligat yapılıp, şu güne kadar müsaadeniz var. Dükkanları boşaltın denmedi" diye konuştu.

Pastane çalışanları ile polis nezaretindeki görevliler arasında çıkan arbede de polis müdahale ederek tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

İş yerindeki masa ve sandalyeler araçlara yüklenirken pastanenin adı ile özdeşleşen profiteroller de halka dağıtıldı.

1944'TEN BUN YANA BEYOĞLU'NDA SATIŞ YAPIYOR
İnci Pastanesi, 1944 yılında Luka Zigoris tarafından bugünkü yerinde, yani Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 124 numaralı tarihi binada kapılarını açtı. Profiterolü ile ünlü pastanenin bugünkü işletmecisi Musa Ateş, pastaneye ilk adımını 12 yaşında attı.

Musa Ateş, İnci'nin başka yerde hizmet vermeyeceğini söylemişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler