FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarım dışı istihdam nasıl yorumlanır? ABD tarım dışı istihdam verileri altını nasıl etkiler?

Küresel ve lokal çapta finansla uğraşan birçok uzmanın dikkatle takip ettiği tarım dışı istihdam verisi oldukça önemli bir makro analiz verisidir. ABD'deki tarım dışı istihdam verileri özellikle altın yatırımcılığında önemli bir veri olarak kullanılmaktadır. Altın yatırımcılarının da yakından takip ettiği tarım dışı istihdam verisi nasıl yorumlanır ve ABD tarım dışı istihdam verileri altını nasıl etkiler?

Tarım dışı istihdam nasıl yorumlanır? ABD tarım dışı istihdam verileri altını nasıl etkiler?

İçindekiler

  • ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Altını Nasıl Etkiler?
  • Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanır?
  • ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Ne Zaman Açıklanır?

Tarım dışı istihdam, tarım sektörü dışında çalışan kişilerin sayısının bir ayda gösterdiği değişimin verisidir. Bu ölçünün yükselmesi ülkenin parasının değer kazanacağı anlamına gelmektedir. Aksi şekilde bu veride yaşanan düşüşlerin ise ülke parasının değer kaybedeceği yönünde bir beklentiyi beraberinde getirir.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Altını Nasıl Etkiler?

Ekonomik verilerin piyasaya çok önemli etkileri bulunmaktadır. Yatırımcılar ve finansörler bu verileri fiyat hareketlerinde yaşanabilecek yukarı veya aşağı yönlü ivmelenmelerde bir sinyal olarak kullanmaktadırlar.

Bu önemli ekonomik veriler şunlardır:

  • Tarım dışı istihdam verileri,
  • Gayri safi yurtiçi hasıla,
  • İşsizlik oranı,
  • Yeni ev satışları
  • İşsizlik maaşı başvuruları,
  • Perakende satışlar.

Ekonomik verilerin en önemlisi tarım dışı istihdam verisidir.

ABD’deki tarım dışı istihdam verisi ons altın fiyatı üzerinde önemli etkiler yaratabilmektedir. Ons altın fiyatının etkilenmesiyle de gram altın fiyatları etkilenmektedir.

Tarım Dışı İstihdam Nasıl Yorumlanır?

Eğer açıklanan tarım dışı istihdam verilerinde azalma göze çarparsa ülkenin para biriminin değer kaybetmesi olası bir senaryodur. Aynı şekilde verinin yükselmesi durumunda ise ülke para biriminin değer kazanması olasıdır.

Bu bağlamda ABD’deki tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde gelirse EUR/USD, GBP/USD pariteleriyle birlikte kıymetli madenlerin satış işlemlerinin hızlanacağı düşünülmektedir. Altın yatırımcıları da bu verinin takibini yaparak doğru zaman ve doğru fiyatta satış işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu sebepten altın yatırımcıları için ABD’deki tarım dışı istihdam verisi oldukça önemlidir.

Aynı şekilde ABD’deki tarım dışı istihdam verilerinde yaşanacak bir azalma ise finans sektörüyle ilgilenenler arasında ülkenin para biriminin değer kaybedeceği yönünde bir fikir ortaya çıkarmaktadır. Bu da beraberinde altın ve gümüş fiyatlarının yakın zamanda hızlı bir yükseliş ivmesi yakalayacağına işaret olarak yorumlanmaktadır. Ve EUR/USD, GBP/USD pariteleriyle birlikte altın ve gümüş fiyatlarında sert yükselişler gerçekleşme ihtimali bulunmaktadır.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Ne Zaman Açıklanır?

ABD tarım dışı istihdam verileri her ayın ilk haftasında açıklanmaktadır. Türkiye saatiyle 15:30 sularında ve her haftanın ilk cuma günü açıklanan bu veriye küresel ve lokal ölçekteki finans aktörleri heyecanla odaklanmaktadırlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler