FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Temel gıda ürünlerinde fiyatlar aldı başını gitti! Bulgur tam 2,5 kat arttı

Gıda fiyatlarında yaşanan artış her geçen gün artıyor. Fiyatı 4 kat artan mercimekten sonra bulgurun da fiyatı yılbaşından bu yana 2,5 kat arttı. Halkın temel gıda maddesi arasında yer alan bulgurun fiyatı marketten markete değişiyor. Bazı marketlerde 15,90 TL'den satılan bulgurun fiyatı bazı marketlerde ise 29,90 TL'yi buluyor.

Temel gıda ürünlerinde fiyatlar aldı başını gitti! Bulgur tam 2,5 kat arttı

Enflasyon başta gıda olmak üzere birçok alandaki ürünlerin fiyatlarını artırdı. Özellikle temel gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşın belini bükmüş durumda. Fiyatı 4 kat artan mercimekten sonra bulgurun da fiyatı yılbaşından bu yana 2,5 kat arttı.

thumbs_b_c_9fcc037410b9c5e08bc313dea3e328f1

BULGURUN FİYATI DA KATLANDI

Bakliyat üreticilerde değil, market raflarında katlanıyor. Pirinç, kuru fasulye, kırmızı mercimek derken fiyatı katlananların arasına bulgur da eklendi. Ocak ayında 5,95 TL'ye satılan bulgur, şimdi 15,50 TL'den satılıyor. 1 yılda bulgurun fiyatı 2,5 katına çıktı.

Kanal D'nin haberine göre başka bir markette başka bir marka bulgurun Ocak'taki fiyatı 17,90 iken, Kasım'da 29,90 TL'den satılıyor.

"FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR"

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Av. Bülent Deniz, "Bakliyatın tüm ürünlerinde ciddi bir fiyat artışı oldu. Yılbaşında gıda ürünlerine bir KDV indirimi yapılmıştı, o ay biraz nefes almıştık. Bütün bakliyat ürünlerine fiyatlar aldı başını gidiyor. Bakliyat gibi halkın temel gıdası konusunda fiyat spekülasyonu yapmak doğru değil." dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler