FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam olacak mı? 2022 Asgari ücret ne kadar olacak?

Temmuzda asgari ücrete ek zam olup olmayacağı merak ediliyor. Ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken asgari ücretin ne kadar olacağı Temmuz ayında belli olacak. Geçtiğimiz aylarda yapılan asgari ücret toplantılarının sonrasında 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret miktarı belirlenmişti. Peki Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam olacak mı? 2022 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam olacak mı? 2022 Asgari ücret ne kadar olacak?

2022 yılı asgari Ücret zammı hakkında araştırmalar hız kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücretin yakından takip edildiğini ve parti gündeminde olduğunu söylemişti. Peki Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam olacak mı?

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GELECEK Mİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik konu hakkında ‘Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.’ dedi.

Diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada ‘Asgari ücrete temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Tarihsel olarak arttı. Bütün ücret türlerinde asgari ücret kadar geliri devre dışı bıraktık. Bu sene gerçekleşti. 3 ay sonra asgari ücret tartışması, 6 ay sonra tartışırsanız, 1 ay sonra da tartışırsınız. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor.' ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasında bulundu.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler