FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOGG özellikleri nelerdir? TOGG FİYATI ne kadar? İşte yerli otomobilin fiyatı ve özellikleri hakkında bilgiler

TOGG fiyatı ve özellikleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Yerli otomobil TOGG fabrika açılışı gündemdeyken vatandaşlar yerli otomobil ile ilgili araştırmalarını hızlandırdılar. Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü açılışı bugün yapılacak. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan tartışmalara son noktayı koyacak açıklama geldi. Peki, TOGG FİYATI ne kadar? TOGG özellikleri nelerdir?

TOGG özellikleri nelerdir? TOGG FİYATI ne kadar? İşte yerli otomobilin fiyatı ve özellikleri hakkında bilgiler

TOGG’un fiyatının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. TOGG fabrikasının açılışı bugün yapılacak. Açılıştan sonra seri üretim sürecine geçmesi öngörülen Türkiye'nin akıllı otomobili Togg, "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taşıyan "Türkiye’nin Renkleri" ile yollarda olacak. Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

TOGG FİYATI NE KADAR?

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan tartışmalara son noktayı koyacak açıklama geldi. Karakaş, dünyada hiçbir şirketin 5-6 ay öncesinden fiyat belirlemesinin mümkün olmadığını, dolayısıyla TOGG için de henüz fiyatın belirlenmediğini söyledi. Kapasite konusuna da değinen Karakaş, "15 yıllık bir projeden bahsediyoruz. Şu an yıllık 100 bin adetlik kapasite planlıyoruz" dedi. Karakaş TOGG'un trafiğe çıkma tarihinin Mart'ın sonu olarak belirlediklerini ifade etti.
Bakan Varank, TOGG'un piyasa fiyatıyla ilgili olarak, "C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak. Dolayısıyla TOGG'un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir" ifadelerini kullanmıştı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ÖTV DÜZENLEMESİ

TOGG fiyatına ilişkin bir başka ipucu ise Temmuz ayında alınan karar sonrası ortaya çıkmıştı. Togg'un yapacağı elektrikli araç üretimini desteklemeye yönelik ÖTV düzenlemesine gidildi. 160 kW geçmeyen özel tüketim vergisi matrahı 700 bin TL'nin altındaki araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulanacak ve böylece Togg tarafından yapılan üretim destelenecek. Bu gelişme yerli otomobil Togg'un fiyatının belirlenmesinde de etkili olacak.

togg

YERLİ OTOMOBİL TOGG’UN ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle 29 Ekim'de yapılacak.
Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.
Buna göre, Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.
Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.
Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler