FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trafik cezası sorgulama artık EGM üzerinden yapılacak

Trafik cezası sorgulamaları artık dakikalar alıyor. GİB trafik cezası sorgulama ve kredi kartı ile ceza ödeme sayfasından ceza borç işlemleriniz online ve güvenilir bir şekilde yapılabiliyor.

Trafik cezası sorgulama artık EGM üzerinden yapılacak

Online olarak yapılacak işlemlerin çoğalması ve her alanda yaygınlaşması, trafik cezası sorgulamalarını da kolaylaştırdı. İnternet kullanıcı sayısının artması, mobil kullanımın yaygınlaşmasıyla artık kurumların işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilmeye başladı. Bunlardan biri de: trafik cezası sorgulama... Online trafik cezası sorgulama yapan vatandaşlar hem zamandan hem de ceplerinden tasarruf elde edebiliyor. Online trafik cezası sorgulama formu ile kullanıcılar, cezanızı geciktirmeden ödeyebiliyor. Böylece trafik cezasında %25 oranındaki indirimlerden faydalanabiliyor. Peki, trafik cezası sorgulama işlemlerini nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

TRAFİK CEZA SORGULAMASI EGM'DEN YAPILABİLİYOR

Devlet kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren konuların çoğu, e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor ancak trafik cezalarında durum değişiyor. Trafik Cezası Sorgulamaları, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) internet sitesinden gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılacak bu işlem için gereken tek şey; soruların sorulara yanıt vermeniz gerekiyor. Sorulara eksiksiz yanıt verdikten sonra Trafik Cezası Sorgulama gibi işlemlerden faydalanabiliyorsunuz. Trafik Cezası Sorgulama işlemi gibi pek çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirerek zaman kaybetmeden, sıra beklemeden işlemlerinizi halletmeye imkan buluyorsunuz.

Sadece sorgulamayı değil, dilerseniz Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinde Trafik Cezası Ödemenizi de internet üzerinden yapalabiliyorsunuz. Ödeme için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesini yahut e-Devlet sistemini kullanabiliyorsunuz.

ONLİNE CEZA SORGULAMANIN ADIMLARI

Trafik Cezası Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesi olan www.egm.gov.tr adresine gitmeniz gerekli. Ardından Sayfada yer alan Trafik Cezası ve Otopark Cezası Sorgulama butonuna tıklayınız. Açılan sayfada sizden bir takım bilgiler (isim, soyisim, TC Kimlik No, doğum yılı) istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru biçimde doldurun ve ardından doğrula butonuna basın. Doğrulama işleminin ardından size dört farklı işlem fırsatı verilecektir. Bunlar; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama ve Otoparka Çekilen Araç Sorgulama'dır. Bu seçeneklerden Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulamayı seçin. Açılan ekranda sizden istenen Plaka ve Tescil Belge Seri ve No bilgilerini girin ve Srogula seçeneğine tıklayın. Bu şekilde Trafik Cezası Sorgulama işlemini gerçekleştirebilir, cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler