FİNANS

Kapat

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık'tan açıklama 'Yüzde 92'si aşılandı' O paylaşımlara adli süreç başlıyor

Bir süredir üreticinin gündeminde oln ŞAP hastalığı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamda, "Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde görülen Şap Hastalığı (SAT1 serotipi) ile mücadele çalışmalarını planlı, kontrollü ve bilimsel temelde sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık'tan açıklama 'Yüzde 92'si aşılandı' O paylaşımlara adli süreç başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, aylar öncesinde yaptığı açıklamada yeni bir şap serotipi olan SAT1’in görüldüğünü, bu yeni hastalık tipinin yayılmaması için hızlı şekilde tedbir aldığını açıklamıştı. Yeni tipe karşı aşı geliştirildiğini, üretime ve aşılamaya da başlandığını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık tan açıklama  Yüzde 92 si aşılandı  O paylaşımlara adli süreç başlıyor 1

BAKANLIK'TAN ŞAP HASTALIĞI AÇIKLAMASI

Bakanlık tarafından son olarak yapılan açıklamada ise, Şap Hastalığı (SAT1 serotipi) ile mücadele çalışmalarını planlı, kontrollü ve bilimsel temelde sürdürüldüğü ifade edildi.

Bakanlık, bazı yanlış bilgilerin kamuoyunda yayılmamsı için detaylı bilgilendirmede bulundu:

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık tan açıklama  Yüzde 92 si aşılandı  O paylaşımlara adli süreç başlıyor 2

• Salgın kontrol altına alınmıştır. Ülke genelinde yürütülen yoğun aşılama, karantina ve saha denetimleri sayesinde hastalığın yayılımı büyük oranda sınırlandırılmıştır.

• Aşılama oranı %92’ye ulaşmıştır. Türkiye’deki tüm büyükbaş hayvan varlığı ilk tur aşılamadan geçirilmiş olup, ikinci tur aşılama kampanyası başlatılmıştır.

• Sahadan düzenli olarak numune akışı sağlanmakta, virüsün genetik yapısı takip edilmektedir.

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık tan açıklama  Yüzde 92 si aşılandı  O paylaşımlara adli süreç başlıyor 3

• Bilim dışı iddialara karşı adli süreç başlatılmıştır. Sosyal medyada aşıların hayvanları hasta ettiğine yönelik gerçeğe aykırı paylaşımlar yapan kişiler hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

• Acil Eylem Planı kapsamında tüm süreçler titizlikle yürütülmektedir. İl ve ilçe müdürlükleri, laboratuvarlar ve saha ekipleri, Bakanlığımızın Acil Eylem Planı doğrultusunda koordineli şekilde görev yapmaktadır.

Ülke genelinde karantina uygulanmıştı! Bakanlık tan açıklama  Yüzde 92 si aşılandı  O paylaşımlara adli süreç başlıyor 4

• Veteriner sağlık personeli 7/24 sahadadır. Hastalığın yayılımını önlemek amacıyla denetim, aşılama ve numune alma faaliyetleri aralıksız devam etmektedir.

• Konuyla ilgili Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile sürekli temas halinde olunarak teknik bilgi paylaşımı yapılmakta, ülkemizdeki gelişmeler düzenli olarak raporlanmaktadır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 0 yorum

En Çok Aranan Haberler

Kapat