FİNANS

Uzan'ın zulası bulundu

Cem Uzan'ın zulası Uzakdoğu'dan çıktı

Uzan'ın zulası bulundu

Türkiye' ye karşı açtığı tüm davaları kaybeden Cem Uzan'ın zulası Uzakdoğu'da çıktı. Finansın Asya'daki başkenti olarak bilinen Hong Kong'da, Cem Uzan'ın milyar dolarla ifade edilen varlığı olduğu belirlendi. Sabah'ın haberine göre, Hong Kong yerel mahkemesi, ülkede Uzan Ailesi'ne ait şirket ve ortaklıkların olduğunu tespit etti. Hong Kong yerel mahkemesi yargıcı Kevin Zervos, Motorola'nın peşine düştüğü Uzan Ailesi'ndeki alacakları için dava açıldığını, bununla ilgili bazı şirketler ve 20 kişi hakkında yargılama kararı aldıklarını açıkladı.

MİLYAR $'LIK VARLIĞI VAR

South China Morning Post'un haberine göre, yargıç Kervos, Cem Uzan, Hakan Uzan, Kemal Uzan, Ayşegül Uzan'ın dışında işbirliği olduğu tespit edilen Hong Konglu iş kadını Phyllis Kwong Ka-yin ile İngiliz işadamı Colin Alan Cook'un da yargılanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Hong Kong'da faaliyette olan HPF Private Investment Fund, AA Capital Investments ile Hijaz Investments Hong Kong adlı 3 şirketin de hesaplarını Uzanlar ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle dondurma kararı aldı. Uzan Ailesi'nin Hong Kong'da gayrimenkullerinin de olduğu belirtiliyor.
ÜRDÜNLÜ ŞİRKETİ ALMIŞTI

Hesapları dondurulan firmalar arasında en dikkat çekeni ise sermayesi 10 milyon dolar olan HPF Private Investment Fund. Hong Kong menşeli fonun 2012'de yaptığı bir satın alma dikkat çekiyor. Fon, Uzanlar'ın saklandığı öne sürülen Ürdün'deki Jordan Dubai Capital'in tamamını 130 milyon dolara satın almıştı. Ürdünlü şirketin satıldığı Hong Konglu firmanın sahibi ise mahkemede yargılanacak olan iş kadını Phyllis Kwong Ka-yin görünüyor. Cem Uzan ise dava kapsamında yargıç Zervos'a gönderdiği belgede, "HPF Hong Kong menşeli şirkettir. Yapılan araştırma ve incelemeler özel hayatın gizliliğine illegal müdahaledir" dedi.

İSTİHBARAT TOPLAMA YETKİSİ ALDI

Uzanlar'dan 2.5 milyar dolar alacağı olduğunu belirten Motorala, bunun peşine düşmüştü. Telekomünikasyon devi geçen yılın sonunda "Alacağımı tahsil edemedim" diyerek ABD yargısından Uzanlar'ın dünya genelindeki mal varlığını araştırmak için 'istihbarat toplama' yetkisi almıştı. Motorola, bu yetkiyle Uzanlar ile ilişkisi olan şirketlerin aile üyeleriyle yaptığı e-mail yazışmalarını dahi ele geçirme yetkisine sahip olmuştu. Bu çerçevede, şirket, Google, Microsoft, Yahoo, AOL gibi firmalarla işbirliği yapmıştı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler