FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzmanlar uyarıyor! Kameralar tehlike yaratıyor

İnternet güvenlik uzmanı Mikko Hypponen, "WannaCry" “saldırılarından sonra bugün hemen hemen tüm bilgisayarlarda bulunan kameraların yarattığı güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Uzmanlar uyarıyor! Kameralar tehlike yaratıyor

İnternet güvenlik uzmanı Mikko Hypponen, Cuma gününden bu yana 150 ülkede 300,000'den fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı "WannaCry" “saldırılarından sonra bugün hemen hemen tüm bilgisayarlarda bulunan kameraların yarattığı güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Hypponen saldırılan bilgisayarın sistemine girildikten sonra o bilgisayarın kamerasını açmanın ufak bir iş olduğunu belirterek “ O noktadan sonra saldıran her istediği görüntüyü kaydedebilir. Kamera görüntüsü yerine bilgisayarda bulunan mikrofonu açarak virüslü bilgisayarın çevresinde konuşulan her konuşmayı da kaydedebilir” diye konuştu.

Bazı bilgisayarlarda bu işlemin daha “gizli” bir şekilde yapılabileceğini ifade eden Hypponen “ Farklı bilgisayarlarda bahsettiğim işlem kameranın yanında bulunan ışığın yanmaması sağlanarak yapılıyor. Size çalıştığını söylemesi gereken kameranın ışığı yanmıyor ve siz kameranın aktif olduğunu anlayamıyorsunuz” dedi.

Hypponen kendi iş bilgisayarının saldırılardan etkilenmediğinden emin olsa da daha fazla “güvenlik” için kamerasını bir yara bandıyla kapattığını belirtti. Business İnsider

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler