FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varlık Barışı'nda son iki gün

Yurtdışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan 'Varlık Barışı' başvuruları 31 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

Varlık Barışı'nda son iki gün

Gerçek ve tüzel kişilere ait olup yurtdışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan "Varlık Barışı" uygulamasında son günlere gelindi.

Vergi mükellefi olsun olmasın tüm gerçek ve tüzel kişilerin, uygulamanın imkanlarından yararlanmak için en geç 31 Temmuz'a kadar vergi dairelerine, bankalara ve aracı kuruluşlara beyan ve bildirimde bulunması gerekiyor.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Serdar Aksoy, Varlık Barışı'ndan yararlanmak isteyen herkesin, beyan ve bildirim işlemlerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Çarşamba gününden sonra yapılacak işlemlerin kabul edilmeyeceğine dikkati çeken Aksoy, bildirim ve beyan değerinin, varlıkların rayiç bedelinin Türk Lirası karşılığı olacağını, döviz ve döviz cinsi varlıklarda ise Merkez Bankası döviz alış kurunun uygulanacağını ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler