FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vergi dilimleri 48 saatten daha az süre kala açıklandı! '105 bin TL olur mu?' deniyordu... 17 milyon kişiyi ilgilendiren resmi açıklama

Yeni yıl için geri sayım sürerken çalışanların gözü kulağı vergi dilimlerindeydi. Geçen yıl 21 Aralık'ta açıklanan vergi dilimleriyle ilgili düzenleme bugün açıklandı. 17 milyon kişiyi ilgilendiren kritik düzenlemeyle ilk dilimin sınırının ne olacağı merak konusuydu. İlk dilimin sınırının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetki kullanması halinde daha da artabileceği konuşulurken, kritik karar belli oldu. İşte 2023 vergi dilimiyle ilgili tüm detaylar...

Vergi dilimleri 48 saatten daha az süre kala açıklandı! '105 bin TL olur mu?' deniyordu... 17 milyon kişiyi ilgilendiren resmi açıklama

Tüm çalışanların ortak dertlerinden biri olan gelir vergisinde düğüm çözüldü. Yılın bitmesine iki gün kala gelir vergisi dilimleri güncellendi. Çalışanlar her yeni güne Resmi Gazete'yi takip ederek başlarken, geçen yıl 21 Aralık'ta açıklanan düzenleme bugün netleşti.

BAKAN NEBATİ O ORANI İŞARET ETMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yeniden değerleme oranını işaret ederek "Yüzde 122 oranında güncellenecek" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Nebati, yaptığı açıklamada "Vergi dilimleriyle ilgili çok net olarak söyleyeyim yüzde 122,9 değerleme var" diye konuşmuştu.

nebati

VERGİDE İLK DİLİM KAÇ TL OLACAK?

Bakan Nebati'nin işaret ettiği gibi oldu ve vergide ilk dilim 70 bin TL'ye yükseldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada "Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıyoruz." dedi.

Öte yandan günlük yemek ücreti 110 liraya, yol ücreti ise 56 liraya çıktı.

105 BİN TL İÇİN GÖZLER ERDOĞAN'DAYDI

Bunun yanında gözler bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kullanıp kullanmayacağına çevrilmişti. FOX Haber'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanırsa ilk dilimin sınırı 105 bin TL'ye çıkması öngörülüyordu.

1

"ASGARİ ÜCRETTEN DAHA ÖNEMLİ! 17 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada "Bu asgari ücretten daha önemli. Asgari ücret 7 milyonu ilgilendiriyor. Bu ise 17 milyonu ilgilendiriyor. Vergi dilimi ile ilgili adil bir çözüme ihtiyaç var" demişti.

atalay

MEMURLAR SABİT ORAN İSTİYOR

Memurlar ise sabit oranlı bir gelir vergisi istiyor. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Vergi matrahları konusunda huzursuzluğumuz var. Verginin yüzde 15'e sabitlenmesi ve vergi matrahlarının yükseltilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

m

Çalışma Bakanı, yüzde 15 ile yüzde 40'a kadar çıkan vergi oranları için Hazine Bakanlığı'nın çalışma yaptığını duyurmuştu.

3


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler