FİNANS

Vodafone'dan akıllı şebeke çözümleri!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen kongre ve sergi, akıllı şebeke aktörlerini buluşturdu.

Vodafone'dan akıllı şebeke çözümleri!

Faaliyet gösterdiği toplum ve çevre için daha iyi bir gelecek yaratma hedefiyle çalışan Vodafone Türkiye’nin ana sponsorları arasında yer aldığı ‘‘Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Sergisi’’ 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde The Green Park Hotel Pendik Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda akıllı şebeke sistemine geçerek, küresel platformda daha etkin, daha güçlü ve saygın bir konuma sahip olmasına katkı sağlamayı hedefleyen kongre, yerli ve yabancı akıllı şebeke aktörlerini İstanbul’da buluşturdu.

Enerjinin verimli kullanılması...

Zirveye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de katılım gösterdi. Enerjinin verimli kullanımı konusunda Türkiye’nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde düzenlenen kongre kapsamında, katılımcıların akıllı şebekeler hakkındaki son yenilikleri öğrenmesi, örnek uygulamaları görmesi ve yatırım stratejilerini belirlemesi için uluslararası bir platform sağlandı. Kongrede, karar verici kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, GSM operatörleri ve enerji firmaları gibi birçok paydaş, akıllı şebekeler hakkındaki gelişmeler, çözüm ve öneriler konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Engin Aksoy: “Akıllı şebekelerde haberleşme en önemli unsurdur”
Enerji ihtiyacı hızla artan bir ülke olan Türkiye açısından enerji tüketimi konusunun hızlı ve sürdürülebilir bir ekonomik gelişmenin en önemli unsurlarından olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak, yenilenebilir enerji ve düşük karbon teknolojilerinin yaygın kullanımını destekleyecek yenilikçi politikaların oluşturulması ve uygulanması için yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Enerji kullanımının kaçınılmaz artışı ve azalan kaynaklar sorunu, bizi öncelikle enerji verimliliği konusuna yönlendiriyor. Yeşil ekonomiyi ülke ekonomimiz açısından muazzam bir fırsat olarak görmemiz gerekiyor.

Enerji talep artışının yüzde 4,6 olması bekleniyor

Örneğin EİAS ve TEİAS verilerine göre Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacı 230 bin gigawatt/saat seviyesinde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göre elektrik şebekelerinde kayıp kaçak oranı yüzde 15. Bu verilere göre ortalama kayıp kaçak yaklaşık 34 bin 500 gigawatt/saat. Türkiye’de yer alan 100’ün üzerindeki organize sanayi bölgesinin toplam tüketimi 2012 yılında 22 bin 932 gigawatt/saat olarak gerçekleşti. Organize Sanayi Bölgeleri’nin elektrik ihtiyacının 1,5 katı kadar kayıp kaçak veriyoruz. Akıllı şebekelerin kullanılması durumunda bu kayıp engellenebilirdi. 2010-2030 dönemleri arasında Türkiye’nin yıllık enerji talep artışı yüzde 4,6 olması bekleniyor.

Tüm birikimlerimizle göreve hazırız

AB’nin aynı dönemdeki talep artışının yalnızca yüzde 1,6 oranında olması beklendiğini düşünürsek bu Türkiye’nin enerji talep artışını, kaçakları engelleyerek ve akıllı şebekelere geçiş yaparak çözeceği öngörülebilir. Akıllı şebekeler, tasarruf, verimlilik ve kayıp-kaçak oranının azalması yönünde önemli faydalar sağlıyor. Biz de, Vodafone Türkiye ailesi olarak dünya kaynaklarının verimli kullanılmasına hizmet eden bu anlamlı görev için, Türkiye’nin akıllı şebekelere geçişi için tüm birikimimizle göreve hazırız.”

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler