FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Kredi BES iptali nasıl yapılır? Yapı Kredi BES iptal formu, SMS ve iletişim

Bireysel emeklilik sistemi (BES) 2017’de çıkarılan yasayla birlikte yaygınlık kazandı. Bu yasaya göre özel sektörde çalışanlar otomatik olarak sisteme dâhil ediliyor. Bu yaygınlık beraberinde iptal isteklerinin artmasını da beraberinde getirdi. Düzenli bir geliriniz varsa üyesi olduğunuz sosyal güvenlik kurumunun yanı sıra BES üzerinden ek bir emeklilik geliri etme şansına da sahipsiniz.

Yapı Kredi BES iptali nasıl yapılır? Yapı Kredi BES iptal formu, SMS ve iletişim

BES üzerinden emeklilik geliri elde etme şansı isteğe bağlı ya da otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Her iki durumda da sistemden çıkma, cayma, iptal etme hakkınız bulunur. Sisteme otomatik olarak girilmesi takip eden 2 ay sonrasında cayma söz konusu olursa BES kesintinizin tamamı iade edilir. Sürenin aşılması durumunda üyeliğin zamanına göre kesinti olabilir. BES üyeliğiniz Yapı Kredi Bankası üzerinden ise iptal işlemleriniz hem Yapı Kredi bankası hem de Allianz Sigorta ile yapılabilir.

Yapı Kredi Bireysel Emeklilik iptali nasıl yapılır?

Yapı Kredi BES işlemlerini Allianz Sigorta adlı kendine bağlı şirket üzerinden gerçekleştiriyor. Bu iki kurumdan herhangi birine başvurmanız hâlinde iptal ya da cayma işlemini yapabilirsiniz. İlk 2 ay içinde kullanabileceğiniz cayma hakkı için beklemeniz gerekir. Bu, sisteme dâhil olduktan ilk kesintinin yapıldığı zamana kadar geçen süredir.

Size bir şekilde iletilecek bu bilginin ertesi günü Yapı Kredi BES cayma işlemlerini başlatabilirsiniz. BES üyeliğinizin ileri döneminde de sistemden ayrılmak isteyebilirsiniz. Ancak bu durumda üyeliğinizin süresine göre kesinti olacaktır. Her iki durumun iptal işlemleri aynıdır. İptal için aşağıda derlediğimiz yöntemlerden birini kullanabilirsiniz.

Yapı Kredi şube ile BES iptali

Yapı Kredi Bireysel Emeklilik iptali için yapılacak işlemlerden ilki bir banka şubesine gitmektir. Yapı Kredi şubesinde görevli müşteri temsilcisine iptal isteğinizi dile getirebilirsiniz. Yanınızda nüfus cüzdanınızın bulunması gerekir. Bireysel Emeklilik İptal Formu doldurup teslim ettiğinizde iptal süreciniz başlamış olur. İptal formunun tesliminden 10 gün sonra paranızın iade edilmesi gerekir.

Yapı Kredi SMS ile BES iptali

Yaygın olarak sorulan "Yapı Kredi BES iptali nasıl yapılır?" sorusunun bir cevabı da SMS yöntemidir. Bunun için 2202'ye kısa mesaj yollamanız işlemleri başlatacaktır. Telefon numaranızın güncel olması da gerekir. Bu işlemi Yapı Kredi Bankası sistemine kayıtlı numara ile yapabilmeniz söz konusudur. Telefon numaranız kayıtlı ve güncel değilse şubeden veya çağrı merkezinden numaranızı güncelleyebilirsiniz. Göndereceğiniz kısa mesaj T.C kimlik numaranız ve doğum tarihinizi içeren bilgilerden oluşmalıdır.

Yapı Kredi Bireysel Emeklilik iptal telefon numarası yoğunluktan dolayı ulaşılamıyorsa veya uzun bekleme süresi söz konusuysa SMS göndermek BES iptali için kullanabileceğiniz bir yöntemdir.

Yapı Kredi telefon ile BES iptali

BES ile ilgili işlemler için Allianz Sigorta'ya da başvurabilirsiniz. BES iptal ya da cayma işlemi, çağrı merkezi ya da Yapı Kredi müşteri hizmetleri numaralarını arayarak da yapılabilir. Ulaşacağınız müşteri temsilcisine doğru bilgiler vermelisiniz.

Yapı Kredi BES iptali telefon numarası kolayca ulaşabileceğiniz bir numaradır. Yapı kredi BES iletişim bilgileri için 444 0 444 veya 0850 222 0 444 numaralarını aramalısınız. Sesli yanıt sistemi yönlendirmelerine uyarak bir müşteri temsilcisine ulaşabilirsiniz. Bu aşamada kişisel bilgilerinizi vermeniz istenecektir. Neden bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak istediğiniz de sorulacaktır. Bu sürecin ardından iptal talebi oluşturulur. İptalden sonra yeniden Yapı Kredi BES üyeliği oluşturmanız mümkün değildir.

Aynı işlemleri Allianz Sigorta ile de gerçekleştirmeniz mümkün. 0850 399 9999 Allianz Çağrı Merkezini arayıp ulaşacağınız müşteri temsilcisi ile ayrılma ya da cayma işlemlerini başlatabilirsiniz.

Yapı Kredi internet/mobil ile BES iptali

Yapı Kredi internet/mobil ile BES iptali seçeneği kullanmak için Yapı Kredi Bankası veya Allianz Sigorta internet şubelerini kullanabilirsiniz. Aynı şekilde mobil uygulamaları da edinip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi resmî internet sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İptal işlemi için Allianz Emeklilik resmî internet sitesini kullanmak için TIKLAYINIZ!


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler