FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemeksepeti Türkiye'den çekilecek mi? CEO Mert Baki'den açıklama geldi: 'Alınan kararlar...'

Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri olan Yemeksepeti'nin Türkiye'den çekilecek mi? Söz konusu iddia şirketi 2015 yılında satın alan Delivery Hero'nun Türkiye ve Tayvan'daki teknoloji merkezlerini kapatacağını açıklamasının ardından gündeme geldi. Yapılan açıklamada Almanya'da da bu yıl çalışanlarının sayısının yüzde 13 azaltıldığı bilgisi yer alırken, binlerce kişide 'işten çıkarılma' endişesi yarattı. Ancak CEO Mert Baki konuya son noktayı koydu.

Yemeksepeti Türkiye'den çekilecek mi? CEO Mert Baki'den açıklama geldi: 'Alınan kararlar...'

Türkiye'de faaliyet gösteren en önemli gıda teslimat şirketlerinden Yemeksepeti için ortaya atılan iddia gündem yarattı. Bloomberght'te yer alan habere göre; Yemeksepeti'nin sahibi Alman Delivery Hero, Türkiye ve Tayvan'daki küresel teknoloji merkezlerini kapatacağını duyurdu.

YEMEKSEPETİ TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?

Yapılan açıklama sonrası "Yemeksepeti Türkiye'den çekiliyor mu?" sorusu gündeme geldi.

'İŞTEN ÇIKARILMA' ENDİŞESİ

Alman şirket, açıklamasında ayrıca Berlin'deki ana merkezde ve küresel hizmet birimlerinde çalışanların sayısını bu yıl yüzde 13 azalttığını duyurdu.

FSG

Şirketin CEO’su Niklas Oestberg yazılı açıklamasında teknoloji merkezi kapatmalarının ve işten çıkarmaların şirketin etkinliğini artırma stratejisi kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Söz konusu açıklama sonrası binlerce kişiyi 'işten çıkarılma' endişesi sardı.

"YEMEKSEPETİ'Nİ ETKİLEYECEK BİR KARAR DEĞİL"

Konuya ilişkin açıklama şirketin CEO'su Mert Baki'den geldi. Baki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’de hızlı ticaretin öncüsü ve en sevilen markası Yemeksepeti olarak faaliyetlerimize tüm hızıyla devam ediyoruz. Delivery Hero'nun küresel ölçekte verimliliği artırma ve uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejisi uyarınca Tayvan ve Türkiye’deki teknoloji AR&GE merkezleri ve Berlin'deki merkez ofisi çalışanları ile ilgili açıkladığı kararların Yemeksepeti operasyonları ya da insan kaynakları ile ilişkili olmadığını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

2015 YILINDA YEMEKSEPETİ'Nİ SATIN ALMIŞTI

Yemeksepeti.com, Berlin merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 2015 yılında satın alınmıştı. Anlaşma çerçevesinde Yemeksepeti'nin tüm hisseleri 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Delivery Hero'ya geçmişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler