FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni evli çiftler şokta!

Yaz aylarının yaklaşması ve halihazırda düğün sezonunun açılmasıyla altına olan talebin patlayacağı yönünde bir inanış söz konusuyken, altın 1 haftada tepetaklak oldu.

Yeni evli çiftler şokta!

Mynet/Ekonomi Servisi

Son iki yılın en büyük düşüşünü yaşayan altında çeyrek altın ve yarım altın karaborsaya düşerken, düğün sahipleri de bu düşüşün sancısını yaşıyor.

Düğünlerin gelenksel takı merasimleri bu sezon sancılı geçiyor

İnternette 180 liraya kadar alıcı bulan altının ani düşüşünden yeni evli çiftler de nasibini aldı. Altın bulmakta zorlanan konukların yanında, gelin ve damat da altındaki sert düşüşten etkilenenler arasında...

50 adet çeyrek altını olan 500 lira zararda
Birkaç haftaya kadar 145 lira civarında olan çeyrek altın, bugün 134 liraya gerilemiş durumda. Üstelik, kuyumcularda bulunması da neredeyse imkansız!.. Ortalama 50 adet çeyrek altını olan yeni evli bir çift, birkaç hafta öncesine oranla yaklaşık olarak 500 lira zarar ediyor.

13 Nisan'da 85,72 lira olan gram altın fiyatları ise, bugün 82 lira seviyelerine kadar geriledi. Bu durumda elinde 10 tane bileziği olan bir çiftin de 10 tane bilezikten zararı bin lirayı aşıyor.

Anlaşılan, altında panik havasının hakim olduğu nişan-düğün sezonu davetliler için fırsat, çiftler içinse tam bir zarar dönemi olacağa benziyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler