FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YKM'nin satışı mahkemelik

YKM'nin ortaklarından Tan ailesi diğer ortakların Boyner'e hisse satışı süreciyle ilgili yargıya başvurdu.

YKM'nin satışı mahkemelik

Çok katlı mağazacılık alanında faaliyet gösteren YKM'nin ortaklarından Tan ailesi, diğer iki ortağın hisselerinin Boyner Mağazacılık'a satışında, hissedarı bulunduğu YKM markalarının devrinin hükümsüzlüğü gerekçesiyle yargıya başvurdu.

Boyner Mağazacılık, YKM'nin yüzde 63 hissesini 190 milyon liraya satın almak için YKM'nin Tan Ailesi dışındaki diğer iki hissedar ailesi ile Şubat ayında sözleşme imzalamıştı.

Tan Ailesi adına Gülay Tan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Satın alma sürecinde tarafımıza hiçbir bilgi verilmemiştir; süreçte usulsüzlük ve kanuna aykırılık olduğuna inanmaktayız. Halen ana şirkette yüzde 37, diğer satılan iki şirkette toplamda yüzde 40’ın üzerinde ve markada yüzde 50 olan paylarımızdan doğan haklarımızı korumak adına konuyu yargıya taşımak durumunda kaldık. Ayrıca, süreç tamamlanmadan YKM’nin tüm ticari sırlarının rakip kuruluş olarak gördüğümüz Boyner Büyük Mağazacılık ile bugünden paylaşılmasıyla ilgili gördüğümüz tehlike nedeniyle de hukuken gerekli gördüğümüz uyarıyı yaptık" denildi.

Rakip bir kuruluşla yapılacak bir işlemin şirket çıkarlarına ve prensiplerine uymadığı için yaklaşık 8 ay önce Boyner’e satışa yönelik itirazlarını beyan ettiklerini belirten Tan, "Boyner önce süreçten çekildiğini beyan etti. Biz zaten diğer ortaklarla birlikte farklı fonlarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Sonrasında sadece Tan Ailesi değil, Türkiye’deki hiç kimse, hiçbir yatırımcı Boyner gibi üstelik halka da açık bir yapının YKM’yi satın almak üzere görüşmeler yaptığını duymadı. Çünkü bu, ilgili ve yetkili kuruluşlara bildirilmedi" diye konuştu.

Çok katlı mağazacılıkta YKM'nin en önemli rakibinin Boyner olduğunu ifade eden Tan, Rekabet Kurumu’nun incelemesinin sürdüğü bir ortamda YKM’nin ticari sırlarının alıcı tarafla usulsüz paylaşılmasına karşı da bir ihtarname gönderdiklerini söyledi.

İlk seansı yüzde 1.55 düşüşle tamamlayan Boyner hisseleri ikinci seansa yüzde 2.48 kayıpla 3.14 liradan başladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler