FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan yüz binlerce kişinin beklediği açıklama! Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar netleşti: Kademe, derece hakkı, kurumlar arası yer değişikliği, unvan değişikliği...

500 bin sözleşmeli çalışanın merakla beklediği kadro müjdesinin kapsam ve detayları netleşti. Ankara'da bugün gerçekleşen 'Sözleşmeliye Kadro Şöleni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz binleri ilgilendiren yeni hakları açıkladı. Öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin merakla beklediği açıklamaya göre; eş durumu, tazminat ve izin haklarıyla ilgili düzenlemeler belli oldu. İşte tüm detaylar...

Erdoğan'dan yüz binlerce kişinin beklediği açıklama! Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar netleşti: Kademe, derece hakkı, kurumlar arası yer değişikliği, unvan değişikliği...

Sözleşmelilere kadronun kapsam ve detayları netleşti. Öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin merakla beklediği açıklama bugün geldi. Ankara'da gerçekleştirilen 'Sözleşmeliye Kadro Şöleni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz binleri ilgilendiren yeni haklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

gfdhgd

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 81 vilayetimizde ve yurt dışında devletimiz adına görev yapan tüm kardeşlerime selam gönderiyorum. Dünyanın her bölgesine ürün satan bir ülke konumuna geldik. İnşallah 2023'ü ihracatta bir sıçrama tahtası yapması bekleniyoruz. 2022 yılı tüketici enflasyonunu beklentinin bile altında bir gerçekleşmeyle kapattık. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşün devam etmesini göreceğiz. Enflasyonun üzerindeki köpüğünü tamamen alıp ülkemizin gündeminden çıkarmaktır. Enflasyon rakamları memur ve emekli maaşları da şekillenmiş anlamına da geliyor. 2022 enflasyon oranına göre kamu ve emeklilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktır.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM

SSK ve Bağkur emeklisinde ise bu oran 15,4 olarak ortaya çıkmıştır. Buradan memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

SÖZLEŞMELİLERE KADRONUN DETAYLARI

Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz.

-Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak.

-İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufuna bırakılmayacak.

-Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.

-Yurt dışında eğitim veya görevlendirme, arazi tazminatı alma, yemek ücretinden faydalanma haklarına kavuşacaklar.

-Sözleşmenin personel tarafından feshi halinde yıl sonu tazminatı ödenmemesi durumu son bulacak.

-Sözleşmesi feshedilen personelin doğum sonrası dönüşünde kurumun takdiri durumu gerekmeyecek.

-İstifa halinde aynı pozisyona dönememe durumu ile yönetici pozisyonunda görevlendirilmeme durumu ortana kalkacak.

-Yani aynı çatı altında beraber görev yaptığı kadrolu personel hangi imkanları kullanıyorsa, sözleşmeden gelen kardeşlerimizde aynı haklardan artık faydalanabilecek.

500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz.

'SENDİKACILIK EMEKÇİNİN HUKUKUNU SAVUNMAKTIR'

Sendikacılık, salt ücret pazarlığı yapmak değildir. İster kamu ister özel sektör olsun, emekçinin hukukunu savunmaktır. Sendikalar da hak ve adalet mücadelesinin en ön safında yer alır. Sendikaların etkinliğini ve gücünü belirleyen unsur toplumla aynı yöne bakmasıdır.

Türkiye olarak bir asrı bulan, gerek hak ve özgürlükler gerekse ekonomik kalkınma mücadelemizde bu acı hakikate şahitlik ettik.

Gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların piyon olarak kullanıldığını ve desteklendiğini gördük.

Sendikacılık adı altında 5’li çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük.

27 Nisan bildirisinden Gezi olaylarına ve 15 Temmuz ihanetine kadar tüm saldırılardan üstesinden Memur-Sen camiasıyla birlikte geldik.

'BELEDİYELERDE KAPININ ÖNÜNE KONANLAR GÖREVLERİNE DÖNECEK'

Sendikacılık adı altında 5’li çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük. 27 Nisan bildirisinden Gezi olaylarına ve 15 Temmuz ihanetine kadar tüm saldırılardan üstesinden Memur-Sen camiasıyla birlikte geldik.

Büyükşehir belediyeleri dahil kapının önüne konanları gördük. Onlar yasal düzenleme ile görevlerinin başına dönecek.

2 (2)

Kardeşlerim son 20 yılda bir yandan saldırılara göğüs gererken bir yandan milletimize hizmet ettik. Sadece bize oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızın hakkına hukukuna samimiyetle riayet ettik.

Göreve geldiğimizde en düşük emekli aylığı 390 lirayken, biz bunu Temmuz 2022'de 9 bin liraya yükselttik. 2002 yılında ortalama 580 olan devlet aylığını 10 bin 932 liraya çıkardık. Asgari ücretten emekli maaşlarına kadar her alanda bu geçerlidir."

500 BİNE YAKIN KİŞİ YARARLANACAK

Yapılan düzenlemeyle Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi temel dayanak haline getirilerek, "sözleşmeli personel statüsü" yeniden belirlendi. Buna göre, mahalli idareler dâhil 3 yılı dolmuş sözleşmeliler bir yıllığına aday memurluğa geçirilecek. Düzenlemeden kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 500 bine yakını yararlanabilecek.

HEMEN KADROYA ALINACAK

Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya alınacak. Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI

Yasal düzenlemeyle sözleşmeli personel de görevde yükselme sınavına katılabilecek. Kademe, derece ilerleme hakkına sahip olacak, unvan değişikliği sınavına katılabilecek. Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacak. Eş durumu mazereti hakkının kullanımı için diğer eşin de kamu personeli olması şartı ortadan kalkacak. İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufuna bırakılmayacak.

1

Kullanılmayan izin bir sonraki yıla aktarılabilecek. Ücretsiz izne ayrılma, yurtdışında eğitim veya görevlendirme hakkına sahip olacak. Arazi tazminatı, harcırah alma hakkına kavuşacak. Yemek ücreti yardımından faydalanacak. Sözleşmenin personel tarafından feshi halinde iş sonu tazminatı ödenmemesi durumu son bulacak.

MEMUR-SEN: SEVİNCİ PAYLAŞACAĞIZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan düzenlemeyle görev karmaşasının son bulacağını belirterek, "Bugün 500 bine yakın sözleşmelinin sevincini paylaşacağız. CHP, HDP'li belediyelerde çalışan sözleşmelilerin iki satır yazıyla işten çıkarılmalarına tanıklık ettik. Belediyelerin çıkardığı sözleşmeli personelin bir kısmı mahkeme kararıyla işine döndü" demişti.

gdg


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler