FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zam ve maaş maratonu bitti şimdi tüm gözler İstanbul adayında! Pazar günü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında 3 isim kaldı! Bir Konya bir Ankara bir de Trabzon...

Asgari ücretin belirlenmesi enflasyonun açıklanmasından sonra siyasetin nabzı yine yerel seçime doğru evrildi! Özellikle AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağı büyük bir merak konusu. 31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde CHP, mevcut belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yola devam dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki isim sayısı ise üçe indi. İşte AK Parti'nin İstanbul adayı olması beklenen üç isim.

Zam ve maaş maratonu bitti şimdi tüm gözler İstanbul adayında! Pazar günü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında 3 isim kaldı! Bir Konya bir Ankara bir de Trabzon...

Ankara'dan gelen son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında İstanbul için üç aday kaldı! Temayül yoklamalarının ardından önce büyükşehirler daha sonra da ilçelerin adaylarını belirlemesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara için son bir kez daha MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

Dün akşam basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adayların iki takvimde açıklayacaklarını belirtirken bu Pazar gününü ve 15 Ocak tarihini işaret etti. Pazar günü İstanbul adayının da açıklanması bekleniyor. Kritik açıklama Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

2019-05-07-akparti-21

İSTANBUL ADAYLIĞI İÇİN SON VİRAJ!

2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'un yönetimini CHP'ye kaptıran AK Parti'de tüm hesaplar İstanbul'u geri almak üzerine yapıldı. Adaylık için süreç uzun süredir devam ediyor. Son viraja girilirken, AK Parti'nin İstanbul adayının ya Mehmet Ergün Turan ya Murat Kurum ya da Ali Yerlikaya olması bekleniyor!

teresa

YA ERGÜN TURAN YA MURAT KURUM YA ALİ YERLİKAYA!

Ergün Turan, 2019 yılındaki yerel seçimlerde Fatih ilçesinde oyların %53.03'ünü kalarak belediye başkanı seçilmişti. Turan, toplamda 113 bin oy almıştı.

thumbs_b_c_1fc07813a9c03f6f2a11a3db335c7888

TRABZONLU OLMASI DİKKAT ÇEKİYOR

Mehmet Ergün Turan'ın aslen Trabzonlu olması dikkat çekiyor. Turan, 2014 ile 2018 yılları arasında TOKİ başkanlığı da yapmıştı. İsmi geçen iki adaydan biri olan Mehmet Ergün Turan, mevcutta Fatih belediye başkanı olarak görev yapıyor.

1. BÖLGE 1. SIRA ADAYI YAPILMIŞTI

Bakanlığı dönemindeki TOKİ hamleleri ve deprem bölgesindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Murat Kurum da İstanbul için çok güçlü bir aday! Çevre ve Şehircilik eski bakanı Murat Kurum, 4 Haziran 2023'te görevi Mehmet Özhaseki'ye devretmişti.

Murat Kurum da 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü olarak görev yapmıştı. Murat Kurum ayrıca, 2009'dan 2018'e kadar Emlat Konut genel müdürlüğü görevindeydi.

thumbs_b_c_e20e3348e88f726eb6d428f6144b0422

Murat Kurum ayrıca Mayıs'taki genel seçimlerde AK Parti'nin 1. bölge 1. sıra milletvekili adayıydı.

ALİ YERLİKAYA VEKALETEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine geldikten sonra kamuoyunda ses getirecek operasyonlara imza atan Ali Yerlikaya, 7 Mayıs 2019 ile 27 Haziran 2019 arasında vekaleten İstanbuş Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmıştı.

thumbs_b_c_ff6b8dd3306409fdb043c4f06dfa3f2b

Ali Yerlikaya, vali olarak da Şırnak'ta, Ağrı'da, Tekirdağ'da, Gaziantep'te ve İstanbul'da görev yapmıştı. Ali Yerlikaya'nın İstanbul adaylığı noktasında geçtiğimiz hafta AK Parti genel merkeze giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü de aktarılmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler