FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 bin liralık müjde!

Kentsel dönüşüme kırsal yerleşim bölgeleri de eklendi.

10 bin liralık müjde!

Çevre Bakanlığı depreme dayanıklı ve yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için harekete geçti. Bakanlık evini yenilemek isteyene bedava proje ve 10 bin TL teşvik verecek.

2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğine kırsal alanlar da eklendi. Yöresel mimari zenginliklerin ön plana çıkmasını hedefleyen proje kapsamında evini yenilemek isteyen köylüye 10 bin lira teşvik verecek. Şehir merkezlerinin yanı sıra köylerde de yöresel mimariyle ev yapanlar aynı teşvikten yararlanabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde depreme dayanıklı ve yöresel mimariye uygun köyler inşa etmek için Karadeniz Bölgesi’nde başlattıkları projenin tamamlandığını söyledi.
2017’DE BİTECEK

Amasya, Karabük ve Rize’de 15’er, Trabzon’da ise 12 tip yöresel konut projesi hazırlandığını ifade eden Bayraktar, “Marmara Bölgesi’nde Edirne, Balıkesir ve Bursa illerinde yürüttüğümüz yöresel mimariye uygun çalışmalar sürüyor. Evini yenilemek isteyen köylüye bedava, bölgeye uygun konut projesi vermek için hazırladığımız çalışma ülke genelinde 2017’de tamamlanacak” dedi.(Habertürk)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler