FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Merakla bekleniyordu... Kirada "sabit oran" kabul edildi! İşte detaylar

Son dakika haberine göre, yüksek kiralar ve fahiş kira artışları vatandaşın cebini yakarken, hükümetten hamle geldi ve yeni bir düzenleme yapıldı. Kira artış oranına yüzde 25 sınır getiren önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Merakla bekleniyordu... Kirada "sabit oran" kabul edildi! İşte detaylar

Son dakika haberi... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi.

Kanuna göre, konut kiraları bakımından, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla geçerli olacak.

KİRALANANIN DURUMU GÖZ ÖNÜNE ALINARAK HAKKANİYETE GÖRE BELİRLENECEK

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak. Bu hüküm, "taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedelinin, bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla hakim tarafından kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenmesine" yönelik düzenleme uyarınca hakim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanacak. (AA)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler