FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü mimardan ilginç öneri

Uluslar arası yarışmalarda ödüller kazanan ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu, İstanbul siluetini bozduğu iddia edilen yeni yapılar için gereken yerlerde halkoylaması yapılmasını önerdi.

Ünlü mimardan ilginç öneri

İstanbul Veliefendi’de YDA Grup ve Kuruluş İnşaat’in hayata geçireceği The İstanbul Residence’ın da mimarlığını yapan Gökhan Avcıoğlu, projenin tanıtıldığı basın toplantısına ilginç önerisiyle damgasını vurdu. İstanbul’da gün geçtikçe artan yüksek binaların birbirinin ve kentin siluetini etkilediğini belirten Avcıoğlu, İstanbulluların fikrinin de alınması gereken alanlar olduğunu kaydetti.

“Projeler şehre de bir şeyler vermeli”
İstanbul’da binaların artık içi kadar dışının da, yani mimarisinin de önemli olduğunun altını çizen Avcıoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul’un genel silueti için maketler, yukarıdan fotoğraflarla çalışmalar yapmak lazım. Bir şey yapmadan önce İstanbulluların fikrinin alınması gereken alanlar da var. Oraya doğru gidiyoruz diye düşünüyorum. Sadece almak için değil, şehre de bir şeyler vermek için projeler yapılmalı”

“Çizerdim de diyemem”
Mimar Gökhan Avcıoğlu, Zeytinburnu sahilinde inşa edilen ve Sultanahmet Camii’nin minareleri arasından görünerek İstanbul siluetini bozduğu ileri sürülen proje hakkında “Siz böyle bir proje çizer miydiniz?” sorusuna ise “Çizerdim de diyemem” diye karşılık verdi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler