FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın İçin FED Fiyatlaması Mı Trump Fiyatlaması Mı Demeliyiz ?

Altın İçin FED Fiyatlaması Mı Trump Fiyatlaması Mı Demeliyiz ?

ABD Başkanı Trump, seçildikten sonra müthiş projelere imza atacağı beklenirken tam tersi bir durum söz konusu oldu. Altın fiyatları için iki senaryoda da olumlu sonuç olacağı bekleniyordu.

Bu senaryolar ;

1-Trump öyle projeler yapacak ki FED’in oluşturamadığı enflasyon oranlarında patlama olacak bu sebeple ilk etapta düşen altın sonrasında enflasyon oranlarının aşırı yükselmesinden kaynaklı tekrar yükselişe geçmesi bekleniyordu..

Bu senaryo uç noktalarda hikayeye dönüşmüş şekilde piyasada konuşulan bir ihtimal olarak yerini almış görünüyor.

2- Enflasyon oranlarının yükselmesiyle birlikte FED faizleri arttıracak, bilanço küçültmesini de yanında yaparak hızlı bir şekilde hem bilanço küçültmesi hem de faizlerin artmasıyla altın fiyatları da sert bir şekilde düşüş olacaktı.

Altın fiyatları için ikinci senaryoda olumsuz olmasına rağmen ‘’Trump Belirsizliği’’ denilen bir kavram çıkarak yapacağı projelerin dışında, siyasi çalkantıların artması, istediği reformları gerçekleştirememesi, güçlü dolar istememesi, Suriye operasyonu, Rusya gerginliği, Kuzey Kore operasyon riskinin oluşmasından dolayı altın fiyatlarının yükselişe sebep olmasını sağlamıştır.

Dolar endeksi, ABD ekonomisinin olumlu gitmesine rağmen bu faktörlere dayanamayarak sert düşüş yaşadı. Tabi bu dönemde Euro Bölgesi toparlanmasını da göz arda etmemek gerekir.

Bu risklerin hepsi ABD 10 yıllık Tahvillerini 2.60 seviyelerinden 2.21 seviyelerine kadar geriletti ve altın fiyatlarının yükselmesi için destek oldu. Bu faktörlerin içinde FED faiz artırımına devam etmiş, üzerine bilanço küçülmesine de başlayacaklarının yakın olduğunu belirtti.

Bu etkilere rağmen Trump başkanlığı her türlü altın fiyatlarına yaramış, yaramaya da devam etmesi beklenebilir. ABD verilerinin olumlu gelmesiyle düşen altın fiyatlarında tekrar yükselmesi için sebeplerin varlığı oldukça yüksek olarak görülüyor.

Altın fiyatlaması için FED fiyatlaması mı Trump fiyatlaması sorusuna en güzel cevabı 1260 dolarda olan altın fiyatları veriyor. FED fiyatlaması olmuş olsaydı bu fiyatlarda olması beklenti dışında olacaktı.

Teknik Analiz ile Stratejiler

Yükselen trend içinde takip edilen altın fiyatları için son gelen Tarım Dışı verilerinin olumlu gelmesinden sonra düşüş yaşandığı görülmüştü. Ancak yükselen trendine devam eden fiyatları için 1260 doların üzerinde tutunması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerine atıp düşen trend çizgisini yukarı yönlü kırarsa altın fiyatlarında direnç ilk olarak 1265 direnci ardından 1270 ve 1278 dolarlar beklenebilir. Bu seviyenin altında fiyatlanır ise hareketli ortalamalarının da düşüş trendine geçip düşen trend çizgisi takip edilerek yükselişlerde satış baskısı yiyebilir. Şimdi tam tersi düşüşlerde alıcı gelirken teknik olarak diğer fiyatlamada yükselişlerde satıcılar gelebilir. Düşüşler de ise takip edilecek destek fiyatları 1255 kırılmasıyla 1250 ve 1242 dolarlar takip edilebilir.

En Çok Aranan Haberler