FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda Yükselişin Ardından Düzeltme Hareketi Gelebilir

Dolarda Yükselişin Ardından Düzeltme Hareketi Gelebilir

Bu hafta Haziran ayı masada mı yoksa ileri tarihlere mi atacak? Bu sorunun cevabı FOMC tutanaklarından çıkan sonuca göre anlaşılacaktır. Tutanaklardan çıkacak 'güçlü dolar', 'yurt dışı piyasasını takip ediyoruz' gibi benzer söylemlerin gelmesiyle güvercin FED bahane edilerek yükselen doların düzeltmesiyle birlikte tekrar satış gelebilir.

ABD tarafından gelecek olan bir diğer önemli veri ise TÜFE verisinin gelmesi... Her türlü piyasaya müdahale etmesine rağmen enflasyon tarafında çok fazla beklentileri karşılamayan FED'in, TÜFE verisinde canlanma oluşması ile tekrar faiz artırımlarını ilerleyen dönemlerde piyasada konuşulacağını görebiliriz.
Endeksteki aşırı satışlardan sonra tekrar yükseliş yönlü hareketleri takip ediyoruz. ABD tarafından gelen geçen haftaki veriler çok mu iyi geldi? Hayır. Tek olumlu gelen veri Perakente Satışları verisindeki artış oldu. Bu veriden önce de sert bir şekilde yükseldiğini takip etmiştik. FED üyelerinin söylemlerinde de herhangi bir değişiklik olmadı. Şimdi yükselişin nedenine teknik açıdan bakalım;

Piyasalara basit bir şekilde teknik açıdan da incelersek, öncelikle Dolar Endeksinin 92.00 seviyelerine kadar gelmesi, (bunda Japonya Merkez Bankasının etkiside büyük) yatırımcılar için petroldeki yükselişleri baz alarak enflasyon tarafında canlanmanın satın alınması için önemli bir fiyatlamaydı. Aşırı satılan doların tekrardan değerlenmesi dünyadaki gidişata baktığımız zaman en iyi ekonomilerden birisi ve kötü verilerin gelmesine rağmen son zamanlarda, istihdam piyasasındaki gelişmeler olsun büyüme verilerinde olumlu sayılabilecek iyi verilerin olduğunu unutmamak gerekiyor. Diğer ülkere baktığımızda ise gelen verilerin çok iç açıcı durumda olmaması doların yanında altın tarafına da paranın girdiğini görebiliyoruz.

50 Günlük Hareketli Ortalaması olan 94.85 seviyelerden tekrar satış gelen endekste çıkan sonuçlara göre düzeltme yaparak satışların gelmesini görebilmemiz mümküN olabilir. RSI göstergesindende aşırı satım bölgesine gelerek tepki alışları ile 92.00 seviyelerinden yükseldiğini takip ediyoruz. RSI göstergesinde 50 seviyesi düzeltmenin gelebileceği seviye olarakta kullanılabilir. Dolardaki satışlarda takip edeceğimiz destek seviyeleri 94.50 kırılması durumunda ara destek olarak kullanılabilecek 94.00 kırılması durumunda 93.60 seviyelerine kadar takip edebilceğimiz önemli seviyelerdir. Yükselişlerin devamını görebilmemiz için ise 50 Günlük Basit Hareketli ortalamasının üstünde kapanışlar görmemiz gerekmektedir. Dolar alımlarında takip edeceğimiz direnç seviyelerimiz ise 95.20 aşılması durumda 95.90 ve 96.40 seviyelerini takip edebiliriz.

En Çok Aranan Haberler