FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güvercin FED Geri Geldi !

Güvercin FED Geri Geldi !

ABD piyasaları şaşırtmaya devam ediyor. Gelen verilere baktığımız zaman beklentilerden çok farklı geldiğini görüyoruz. Buna ek olarak FED söylemlerinde de aşırı derecede farklılık olması hareketli piyasaları da beraberinde getiriyor. Yükselen dolar, Yellen ve TDI verisiyle tekrar eski seviyelerine doğru düşüş yaşıyor. Yellen’in tekrar güvercin olmaya başladığını gördük. Faiz artırımları ile ilgili tekrar küresel riskler ve verilere bağımlı gideceklerini vurgulaması, faiz artırımlarını ertelendiğinin işaretleri olarak algılanmış bulunmaktadır. Bu ay için faiz artırım beklentilerinde ise düşüş olduğunu görüyoruz. İngiltere’de yapılacak olan Avrupa Birliği çıkış süreci olan 'Brexit' belirsizliği bu ay için FED faiz artırımlarını ertelemiş bulunuyor. 23 Haziran da Brexit belirsizliğinin kalması ile faizlerde tekrar artırım beklentisi artabilir. Çin tarafına da vurgu yapan Yellen, bu hafta gelecek olan Çin verilerinin piyasada hareketliliği artıracağını gösteriyor.

FED'in bu verilerle faiz artırması zorlaşabilir. Enflasyon tarafında ve Ortalama Saatlik Kazançlar verisine baktığımızda bir değişiklik olmadığı görülüyor. Koşullar uygun olursa faiz artırımına gitmeyi planlayan FED’in şu anki koşullarla faiz artırımına gitmeyi düşünülmediği görülüyor.

Teknik açıdan baktığımız zaman ise DeM uyumsuzluğunu görüyoruz. Yükselişlerde 1. seviyesine baktığımız zaman DeM göstergesinde tepe yapıp DXY endeksinde ise bir sonraki tepe noktası olan 2.seviyeye kadar yükselişleri gösteriyor. DeM göstergesinin bir önceki tepe noktasının aşağısında kalarak yükselişini onaylamadığını gösteriyor. Satışların başlaması da Temel göstergeler ile desteklendiği zaman uyumsuzlukla DXY endeksinde düşüşleri takip etmekteyiz.

93.60 desteğinden tepki alışları ile toparlamaya çalışan endeksin 94.40 direncine kadar düzeltme hareketi diyebiliriz. Bu seviyenin üstünde kapanışlarda yükseliş yönlü hareketleri takip edebilir. Aksi takdirde her yükseliş satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Fed etkisiyle birlikte daha önce dip yaptığı seviye olan 92.00 seviyelerine kademeli olarak gerilemesi gerçekleşebilir.

En Çok Aranan Haberler