FİNANS

ABD TÜFE öncesinde gelişen piyasalar sakin

Gelişmekte olan ülke tahvillerinin getiri spreadleri, ABD'de açıklanacak tüketici fiyatları datası öncesinde ABD Hazine tahvillerinin getirilerindeki küçük yükselişe tepki olarak hafif daraldı ancak artan enflasyon baskısı piyasada şimdiden fiyatlara yansıtılmış durumda.
ABD tüketici fiyatları Mayıs verileri TSİ 1530'da açıklanacak ve Reuters anketine göre TÜFE'de yüzde 0.6, çekirdek TÜFE'de ise yüzde 0.2 artış bekleniyor. Londra'daki FORTIS Investments gelişen piyasalar sabit getirili yatırımlar yöneticisi Raphael Marechal, "Rakamlar kötü olacak diye düşünüyorum ama aynı zamanda bunun fiyatlara yansıtıldığını düşünüyorum. ABD Hazine tahvillerinde bir satış dalgasını tetikleyeceğinden emin değilim çünkü piyasa zaten enflasyonda artış öngörüyor ve şimdiye kadarki satışların nedeni de bu" dedi.
Marechal, "ABD Hazine tahvillerinde daha fazla satışı tetiklemek için çok kötü bir şeyler gerekecektir" diye ekledi. Gösterge JP Morgan EMBI+ endeksine göre <.JPMEMBIPLUS> ABD Hazine tahvillerine göre getiri spreadleri 4 baz puan düşüşle 155 baz puana geriledi ve 150 baz puanın altındaki bütün zamanların en dar seviyelerinden uzakta değil.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler