FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu.

Geçtiğimiz hafta piyasada doların değer kaybetmesine bağlı olarak altının yükseldiğini gözlemledik.

Özellikle, ekonomik toparlanmaya yönelik tedirginliklerin açıklanan makro verilere bağlı olarak zayıflaması altını güçlendirdi. Nitekim, haftanın genelinde 907,95-942,35 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları %2,67 oranında değer kazandı.

Bu hafta, Almanya IFO reel sektör güven endeksi yanı sıra ABD konut piyasası rakamları ile Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak günlük göstergelerinde al, haftalık göstergelerinde sat sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerinin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise haftalık bazda bir önceki haftaya göre düşük kaldığı ve piyasadaki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz.

Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır. 928,55 ons/dolar seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli alımların devam etmesi beklenmelidir.

Haftanın ilk işlem gününde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu pozisyonlar dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 920,30 ve 930,70 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 944,20 ve 954,60 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler