FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Geçtiğimiz haftanın genelinde, ekonomik toparlanmaya yönelik endişelerle başlayan yükselişin teknik alımlarla desteklediğini gözlemledik. Sert yükselişin yaşandığı piyasada Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları alımları sınırladı. Nitekim haftanın genelinde 1001,18 - 1061,61 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 4,64 oranında değer kazandı.

Bu hafta, Almanya ekim ayı ZEW yatırımcı güven endeksi ve Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE verisinin yanı sıra ABD eylül ayı perakende satışları, Fed toplantı tutanakları ile TÜFE ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise haftalık bazda bir önceki haftaya yükseldiğini ve alımları desteklediğini gözlemledik.

Hem piyasaya katılımın yüksek olması hem de sinyallerin alımları desteklemesine bağlı olarak yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise günlük işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak 1041 ons/dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda alımların devam etmesi beklenmelidir.

Haftanın ilk işlem gününde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1033,35 ve 1041 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1057,85 ve 1065,45 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler