FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Doların zayıflamasına rağmen teknik satışların piyasada etkili olmasına bağlı olarak altın yükselişe ara verdi. Nitekim gün içinde 1056,10-1071,05 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,35 oranında değer kaybetti.

Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE ve Merkez Bankası aylık raporunun yanı sıra ABD eylül ayı TÜFE, işsizlik sigortası başvuruları ve imalat endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre yükseldiğini ve satışları desteklediğini gözlemledik.

Sinyallerin alımları desteklemesine rağmen piyasaya katılımın satışlarda yükselmesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak 1068,90 ons/dolar direncinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır.

Gün içinde ise 1045,30 ve 1053,25 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1068,90 ve 1076,85 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler