FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

Makro Ekonomik Görünüm: Kar realizasyonlarının 1150 desteğinde hız kesmesine bağlı olarak altına talebin arttığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1150,20-1161,70 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,39 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi mart ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mart ayı konut rakamları ve nisan ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasalarda yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1162 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1140,05 ve 1152,90 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1167 ve 1180 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler