FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’nden gelen açıklamalara bağlı olarak endişelerin sınırlı olsa da hafiflemesi altına satış getirdi. Nitekim günün genelinde 1160,68-1174,55 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,06 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya nisan ayı işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi nisan ayı güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı Chicago Fed Ulusal aktive endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1160 ons/dolar seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1148,90 ve 1159,60 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1175,70 ve 1186,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler