FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında neler bekleniyor?

Troy Kıymetli Madenler Ticareti Tarafından Hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu.

Paritenin izinden giden altın çarşamba günü yüzde 1.5 değer kazandı.
İstanbul Altın Borsası'nda Çarşamba günü 330 kg altın işlemi gerçekleşirken gümüşte ise işlem olmadı.

Altın işlem miktarının 255 kg’ı T0, 43 kg’ı T1, 32 kg’ı T4 vadelere gerçekleşti. Altının son işlem fiyatı, 939 dolar/ons oldu.

Altın hafta ortasına 926,50 dolar/onsla başlayarak paritenin etkisinde bir gün geçirdi. İlk işlemlerini Asya piyasalarında 925- 930 dolar/ons bandında gerçekleştirdi.

Avrupa piyasalarının açılması ile Bölge’nin önemli ekonomisi Almanya’nın perakende satışlarındaki beklenmeyen artış Euro’ya ivme kazandırırken altın da parite desteği ile 930–935 dolar/ons bandına yükseldi. İlerleyen saatlerde ABD’den gelen, piyasanın nabzını tutan, MBA (İpotek Bankerleri Birliği) göstergelerinin düşük gelmesi ve sonrasında özel sektördeki azalan istihdam verisi altının elini güçlendirdi ve hızla yükselen Euro/dolar paritesi ile altın 10 dolar/ons kadar zıpladı.

Günün en yüksek seviyesi 946,66 dolar/ons olurken altın günlük bazda yüzde 1.5 değerlendi. Gün içinde 1.40 seviyenin altına düşmeyen Euro/dolar paritesinde de son işlem seviyesi 1.4145 oldu. Ham petrol fiyatlarında Brent türünde gerileme yaşanırken, Nymex bir miktar ilerleme kaydederek 70.11 dolar/varilden kapandı.

Perşembe günü itibariyle oldukça kritik veriler bekleniyor. Haftanın son günü ABD piyasaları da kapalı olacağından altın’da fiyat hareketinin 925 -965 dolar/onsluk geniş bantta dalgalı gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bugün, Avrupa Bölgesi'nden işsizlik oranı, ÜFE, faiz kararı, ABD’den tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, imalat sektörü istihdam değişimi, ortalama çalışma saatleri, yeni iş başvuruları, haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri gibi önemli veriler piyasaların takibinde olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler