FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankacılara "Basel II" eğitimi

İSTANBUL(ANKA)-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin 2007 yılı önceliklerinin Basel II'ye uyum olduğunu belirtirken, bankacılar da bu konuda eğitiliyor. Bankaların risk yönetim birimi, denetim, krediler ve kredi riski derecelendirme bölümünde çalışanlar Basel II çerçevesinde uyulması gereken yeni uygulamalar konusunda bilgi alacak.

PwC tarafından düzenlenen ileri düzey temel Basel II eğitimi 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul Swissotel’de yapılacak. Toplantıya, bankaların risk yönetim birimlerinde (özellikle kredi ve operasyonel risklerin yönetimi bölümlerinde çalışanlar), iç kontrol, denetim, krediler, kredi izleme ve kredi riski değerlendirme bölümlerinde çalışanların katılması öngörülüyor.

Eğitimde, yeni Basel Anlaşması’nın getirdiği temel kredi riskleri ölçüm yöntemleri ve kurum tarafından kullanılması uygun görülen derecelendirme yönteminde uyulması gereken kurallar sayısal örneklerle ele alınacak. Eğitimde, sermaye hesaplamalarına örnekler, kredi risk azaltıcı teknikler, devlet tahvili ile korunan bir krediye karşı bulundurulması zorunlu sermaye miktarının hesaplanması, kredi türevleri ile korunan bir krediye karşı bulundurulması zorunlu sermaye miktarının hesaplanması değerlendirilecek. Ayrıca, Basel I, Basel II çerçevesinde sermaye tabanı üzerindeki etkileri incelenecek.

Express


En Çok Aranan Haberler