FİNANS

Bileşik faiz tarih oluyor

Meclis Adalet Komisyonu, kamuoyunda "faizden faiz alınması" olarak bilinen ve özellikle banka kredilerinde uygulanan birleşik faize son verecek yasa tasarısını kabul etti.

Meclis gündeminde bekleyen Türk Ticaret Yasa Tasarısının kabul edilmesinden sonra nasıl uygulanacağına ilişkin hükümleri içeren Uygulama Yasa Tasarısı Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, Türk Ticaret Yasası yürürlüğe girdikten üç ay sonra birleşik faiz uygulamasına son verilecek. Banka ticari kredisi, kredi kartı, tüketici kredisi ve konut kredisi sözleşmeleri ile benzer diğer sözleşmeler, yasa yürürlüğe girdikten sonra üç ay içinde değiştirilmek zorunda olacak. Bileşik faize yer veren veya bu sonucu doğuracak tüm sözleşme hükümleri, üç aylık süre içinde sözleşmelerden çıkarılacak. Alacaklılar, üç aylık sürenin dolmasından sonra faiz alacaklarına faiz yürütemeyecekler.

Münfesih olan, adresinde bulunamayan veya faaliyetine devam etmeyen binlerce anonim ve limited şirketin tasfiye edilmelerini ve ticaret sicilinden silinmelerini, SSK ve vergi borçlarının silinmesini öngören düzenleme ise tasarıdan çıkartıldı. Binlerce şirketin kapatılması ile sonuçlanacak düzenlemenin ayrı bir yasa ile yapılacağını söyledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler