FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa 39000 üzerinde tutunma çabasına girdi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), tepki alımları sınırlı kalırken, satışlar ağırlık kazandı.

Açılışta 39712 puana kadar yaşanan yükselişin ardından satışlarla 39000 bölgesine gerileyen ve tutunma çabasına giren endeks tepki alımları ile ilk seansı 39358 puandan tamamladı.

İkinci seansta yeniden 39000 seviyesinden gelen tepki alımları ile 39300 seviyesine yükselen Bileşik Endeks, yönünü yeniden aşağı çevirdi. En düşük 38946 puanı gören Bileşik Endeks günü 39086.47 puan ile (yüzde 0.75) 298.40 puan ekside tamamladı.

İkinci seansta işlem hacmi 630.259.640 YTL olurken, toplam işlem hacmi 1.118.219.914 YTL olarak gerçekleşti.

Dün ABD borsalarında yükseliş yaşanmasının ardından bugün Asya borsalarının artış yönünde kapanışlar yapması ve Avrupa borsalarındaki olumlu görünüm İMKB'nin güne tepki alımları ile başlamasına neden olsa da, yurtiçinde siyasi belirsizliğin devamı ve ekonomik performans konusundaki endişelerin yükselişleri engellediği gözlendi.

İlk seansta global piyasalarda yükselişler yaşanmasına rağmen, dünya piyasaları ile korelasyonu zayıflayan İMKB'de alımların satışlarla karşılandığı görüldü. Seans arasında ABD şirketlerinden Sears'ın açıkladığı zarar olumsuz algılanırken, öğleden sonra yurtdışı piyasaların yönünü aşağı çevirmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan artış İMKB'de bugün gözlenen satışlar üzerinde etkili oldu.

Önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesinin iptali davasının sonuçlanmasının beklenmeside piyasada temkinli seyir izlenmesine neden olurken, piyasada AK Parti'nin kapatılmasına yönelik dava ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

ABD'de açıklanan ekonomik datalara odaklanan ve petrol fiyatlarını izlemeyi sürdüren İMKB, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernake'nin konuşmasını bekledi.

Haftanın kalan bölümünde ise yarın sabah açıklanacak Avro Bölgesi tüketici enflasyonu ve öğleden sonra ABD'den gelecek çekirdek PCE rakamlarının önemli olacağı tahmin ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler